FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Φευγει απο την Ευρωβουλη γιατι θελει την FIA

Ο Ari Vatanen σκέφτεται για τα καλά το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Max Mosley στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι του 1981 και μέχρι φέτος Ευρωβουλευτής, το επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
"Συμβουλεύουμαι τις λέσχες - μέλη [της FIA] και ήδη βλέπω θετική ανταπόκριση" δήλωσε ο Φινλανδός. "Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για μια αλλαγή. Θα το προσπαθούσα, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω."
Αν και ο νυν πρόεδρος, Max Mosley, δεσμεύτηκε απέναντι στις ομάδες της Formula 1 ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα -για 4η διαδοχική θητεία- τον Οκτώβριο, αργότερα είπε ότι σκέφτεται να αποσύρει τη δέσμευσή του. Υπαίτια ήταν ορισμένα δημόσια σχόλια που έκαναν οι ομάδες και τα οποία ο ίδιος βρήκε "παραπλανητικά" σχετικά με τη δράση του στο θώκο.
Τέλος, δήλωσε ότι δέχεται πιέσεις από ορισμένες λέσχες - μέλη να παραμείνει στην προεδρία, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται ένας "ισχυρός" πρόεδρος, που να μην ενδίδει στις πιέσεις των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια