FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

F1: Παγωνει την ομαδα εξελιξης φετος η Ferrari

Η φετινή χρονιά για την Ferrari αποτέλεσε κύκνειο άσμα. Τα αποτελέσματα της περυσινής παγκόσμιας πρωταθλήτριας στους κατασκευαστές μόνο θετικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε σχέση με το 2008. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της Scuderia θεωρούν ότι είναι θέμα ημερών μέχρι η ομάδα να σταματήσει όποια σχέδια εξέλιξης της F60 έχει προγραμματίσει και να στρέψει τον ενδιαφέρον της στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.
Η πεποίθηση αυτή είναι διάχυτη στους διαδρόμους του Μαρανέλο ακόμη και μετά τη θέση στο πόντιουμ του Φελίπε Μάσα επί γερμανικού εδάφους. Μην ξεχνάμε ότι είναι πρώτη φορά φέτος μετά από εννέα αγώνες που η Ferrari ανεβαίνει, έστω και τρίτη, στο βάθρο των νικητών.
Από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος η F60 έδειχνε ανέτοιμη να πρωταγωνιστήσει στις πίστες, πόσο μάλλον να ανταγωνιστεί τις Brawn και Red Bull, αντίστοιχα. Τα τεχνικά προβλήματα και ιδίως η εξέλιξη του KERS κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στη Scuderia που καλείται στις παρούσες συνθήκες να συναγωνίζεται την Toyota για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην βαθμολογία των κατασκευαστών. Ηδη, με την τρίτη θέση του Μάσα στο Νίρμπουργκρινγκ έχει πάρει «αέρα» 2,5 βαθμών, αφήνοντας «ανοικτούς λογαριασμούς» για τη συνέχεια. Η έκβαση του πρωταθλήματος ανάγκασε τους υπευθύνους της ιταλικής ομάδας να θεωρήσουν χαμένη τη φετινή χρονιά και να στραφούν στην επόμενη. Ηδη, την προοπτική αυτή επιβεβαίωσε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, αποκαλύπτοντας ότι το «πάγωμα» εξέλιξης της F60 θα «ξεκινήσει πολύ σύντομα».
«Εχουμε ξεκινήσει ήδη να δουλεύουμε πάνω σε νέο σχέδιο και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα στρέψουμε κατά κύριο λόγο το ενδιαφέρον μας σε αυτό, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε χρόνο. Γνωρίζουμε ότι η επόμενη χρόνια θα είναι κρίσιμη και θέλουμε πραγματικά να ξεκινήσουμε με καλύτερο ρυθμό σε σχέση με φέτος. Επομένως είναι θέμα ημερών και όχι εβδομάδων», δήλωσε ο Ντομενικάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια