FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

O Jean Todt υποψηφιος προεδρος της FIA

Ο Jean Todt, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari στη Formula 1 και της Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ανακοίνωσε και επισήμως ότι πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της FIA (Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου) στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Μέχρι στιγμής το ίδιο έχει κάνει και ο Ari Vatanen, παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι και οδηγός της Peugeot τις ημέρες της διοίκησης από τον J. Todt. Ο νυν πρόεδρος, Max Mosley, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος - αλλά δήλωσε πως θεωρεί τον Jean Todt ιδανικό για τον διαδεχθεί. Πλην της υποστήριξης από τον M. Mosley, η υποψηφιότητα του J. Todt αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των ομάδων της Formula 1 - καθώς πολλές δεν φέρονται διατεθειμένες να δεχθούν έναν πρόεδρο που να είχε στο παρελθόν με οποιαδήποτε υπάρχουσα ομάδα του σπορ.

Ήδη, στο Nurburgring, αρκετές ομάδες άφησαν να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του ουδέτερου Ari Vatanen. Εξάλλου, ο Φινλανδός λέγεται ότι έχει και την υποστήριξη των δύο μεγαλύτερων Λεσχών του πλανήτη, της αμερικανικής ΑΑΑ και της γερμανικής ADAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια