FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Renault: Στις 17 Αυγουστου η εφεση

Η Renault αποκλείστηκε από το Γκραν Πρι της Ευρώπης, καθώς η FIA θεώρησε ότι η ισπανική ομάδα έκανε παράβαση στην έξοδο του Φερνάντο Αλόνσο στον αγώνα της Ουγγαρίας. Έτσι, η ισπανική ομάδα ζήτησε έφεση για την υπόθεση αυτή και η Ομοσπονδία αποφάσισε να την εξετάσει στις 17 Αυγούστου.
Στις 17 Αυγούστου θα εξεταστεί από το Διεθνές Εφετείο της FIA η έφεση που επέβαλε η Renault, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία της Ομοσπονδίας, που είναι ο αποκλεισμός από το Γκραν Πρι της Ευρώπης, που ακολουθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.
Η ισπανική ομάδα επέτρεψε στον Φερνάντο Αλόνσο, στον πρώτο του ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, να φύγει από τα πιτ, τη στιγμή που το μπουλόνι στον εμπρός δεξί στόχο δεν είχε σφιχτεί καλά. Έτσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου θεώρησε ότι η ομάδα του Φλάβιο Μπριατόρε παραβίασε το 3.2 και το 23.1 των κανονισμών της Formula1.
Το πρώτο αναφέρει ότι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι σίγουροι για την ασφάλεια των μονοθεσίων τους κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του αγώνα, ενώ το δεύτερο λέει ότι οι ομάδες πρέπει να βεβαιώνονται ότι τα μονοθέσια φεύγουν από τα πιτ στοπ μόνο όταν είναι ασφαλή. Επομένως, η Renault θα περιμένει για δυο εβδομάδες να μάθει αν θα δώσει, τελικά, το παρών στη Βαλένθια ή όχι το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια