FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Οριστικα εκτος Formula 1 η πιστα του Fuji

ΤΕΛΙΚΑ η περιβόητη οικονομική κρίση δεν πλήττει τη Formula 1 μόνο σε επίπεδο ομάδων. Οι απώλειες τώρα έχουν εξαπλωθεί ακόμα και στις πίστες με το grand prix του Fuji να κάνει την αρχή. Η ιδιοκτήτρια εταιρία, συμφερόντων Toyota, η οποία έχει αγοράσει τα δικαιώματα της εν λόγω πίστας, εξέφρασε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται προκειμένου να στηρίξει τη διεξαγωγή ενός αγώνα του πρωταθλήματος και απέσυρε αυτοβούλως τη συμμετοχή της από το καλεντάρι του 2010.
"Πέρασαν μόλις τρία χρόνια από τον Μάρτη του 2006, όταν και ανακοινώσαμε ότι θα φιλοξενήσουμε το ιαπωνικό grand prix και είναι οδυνηρό για μας που παίρνουμε μια τέτοια απόφαση τόσο σύντομα", υποστήριξε ο πρόεδρος της Fuji Speedway, Hiroaki Kato, ο οποίος δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι γνωρίζοντες του αθλήματος κατανοούν παράλληλα ότι η διοργάνωση ενός αγώνα Formula 1 κοστολογείται στα 20 με 30 εκ. δολάρια, ένα ποσό που η ιαπωνική εταιρία δεν ήθελε στην παρούσα φάση να δαπανήσει.
Με τα τωρινά δεδομένα η πίστα της Suzuka θα φιλοξενεί επί μονίμου βάσεως το ιαπωνικό grand prix. Εκτός κι αν η Honda ακολουθήσει το δρόμο της Toyota.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια