FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Μαχη Μπατον - Φετελ στην F-1!

ΛΙΓΟ καιρό μετά την πρώτη άτακτη...υποχώρηση της αχτύπητης μέχρι τον 7ο αγώνα της σεζόν, Brawn GP, η περπέτεια της Φόρμουλα-1 έχει μεταφερθεί αυτές τις ημέρες στη Γερμανία, όπου σήμερα θα διεξαχθεί ο 9ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (14:15, ΑΝΤ1). Στον προηγούμενο αγώνα, στο βρετανικό Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, Τζένσον Μπάτον, μετά από έξι νίκες σε επτά αγώνες, είδε την πλάτη... πέντε οδηγών (τερμάτισε 6ος), πρώτος εκ των οποίων ήταν ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull.
Ο μόλις 22χρονος Φέτελ είναι μοναδικός πιλότος που έχει κερδίσει εφέτος τον Μπάτον, καθώς το «κατόρθωμα» του Σίλβερστοουν το είχε επαναλάβει και στον 3ο αγώνα της σεζόν, στην Κίνα. Η ουσία, όμως, της 2ης φετινής του νίκης, ήταν μια απόδειξη πως ακόμα και η Brawn έχει αδυναμίες και μπορεί να «χτυπηθεί», ώστε να ξαναφουντώσει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, το οποίο άρχισε να φθίνει με την επέλαση των Μπάτον και Μπαρικέλο στα πρώτα Γκραν Πρι. Το σίγουρο είναι πως για να αλλάξουν τα δεδομένα με αφετηρία τον σημερινό αγώνα που βρίσκεται ακριβώς στα μισά της σεζόν (9ος από τους 17 αγώνες του πρωταθλήματος), οι δύο Brawn πρέπει και πάλι να χάσουν.
Και φυσικά το βάρος πέφτει και πάλι στον Φέτελ, ο οποίος αυτή τη φορά παίζει στην έδρα του και θα έχει τη συμπαράσταση των Γερμανών οπαδών, που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν... μικρό Σουμάχερ. Τι λέει ο ίδιος για το πλεονέκτημα της έδρας; «Είναι όπως στο ποδόσφαιρο, όταν αγωνίζεσαι στο γήπεδό σου. Πάντα δίνεις το 100%, αλλά εντός έδρας έχεις ακόμα πιο υψηλό κίνητρο. Νιώθεις και πιο άνετα μέσα στο σπίτι σου¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια