FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Στροφη κατα της Toro Rosso θελει o Μπουρντέ;

Μετά την πόρτα της εξόδου που είδε επισήμως από την Toro Rosso, ο Σεμπαστιέν Μπουρντέ δηλώνει σοκαρισμένος ενώ σκέφτεται να κινηθεί και δια της νομικής οδού. Απογοητευμένος και αδικημένος δηλώνει ο 30χρονος Γάλλος από την απόφαση της ομάδας να τον απομακρύνει. Κατά την διάρκεια του γερμανικού GP, υπήρχαν έντονες φήμες ότι η δεύτερη ομάδα της Red Bull σκεπτόταν να απομακρύνει τον 30χρονο Γάλλο πιλότο. Φήμη που έγινε πράξη πριν μερικές ημέρες και ανακοινώθηκε επισήμως δια στόματος του «αφεντικού» της ομάδας, Φραντζ Τοστ.
Eπίσημη δικαιολογία είναι ότι η συνεργασία των δύο πλευρών δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της ομάδας. Δηλαδή, η απόδοση του γάλλου πιλότου δεν ήταν η αναμενόμενη. Μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα ο Μπουρντέ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μόνο δύο βαθμούς και συνολικά έξι σε 27 αγώνες που συμμετείχε με την ομάδα της Toro Rosso.
Στους εννέα φετινούς αγώνες η πορεία του δεν ήταν καλύτερη από το «ρούκι» Σεμπαστιέν Μπουέμι ενώ πέρυσι επισκιάστηκε από το Σεμπάστιαν Φέτελ. Από την πλευρά του ο γάλλος πιλότος είναι εμφανώς απογοητευμένος και θεωρεί πως η Toro Rosso με την απόφασή της, παραβίασε τους όρους του συμβολαίου του. Για αυτό το λόγο, όπως είπε, θα ερευνήσει το θέμα πιο διεξοδικά.
«Είμαι πολύ απογοητευμένος και σοκαρισμένος από την απόφαση της Toro Rosso που μου απαγορεύσει να συνεχίσω να οδηγώ για την ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Θεωρώ ότι εκτελώντας αυτή την επιλογή, η ομάδα δεν σέβεται τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντί μου. Εξίσου πιστεύω ότι τίποτα στη συμπεριφορά μου, εντός και εκτός πίστας, μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση. Είναι μία προφανής παραβίαση των υποχρεώσεων της Scuderia Toro Rosso σε σχέση με το υπάρχον συμβόλαιο. Συνεπώς, έχω ρωτήσει τους δικηγόρους μου για αυτή την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να κινηθώ νομικά», δηλώνει ο γάλλος πιλότος, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ενοχλητικό να μην του δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει στο Ουγγρικό GP, όπου το μονοθέσιο της ομάδας θα έφερε νέες και σημαντικές βελτιώσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια