FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

KARTING: Βαθρο και στη Siena για τον Σταθακοπουλο

Μια εμφάνιση πέρα από κάθε προσδοκία πραγματοποίησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος το Σαββατοκύριακο 18, 19 Ιουλίου στην πίστα της Siena, συμμετέχοντας σε αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Easykart. Μόλις στη 2η συμμετοχή του για φέτος βρέθηκε στην πίστα η οποία θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο, τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart 2009, στην Τοσκάνη. Πρόκειται για μία απαιτητική πίστα, εξαιρετικά γρήγορη, με πάρα πολύ καλή άσφαλτο, χαρακτηριστικά που δε συναντά κανείς εύκολα στις Ελληνικές πίστες kart. Δουλεύοντας μεθοδικά, δοκίμασε όσες ρυθμίσεις πρόλαβε στη διάρκεια των περιορισμένων δοκιμών που είχε στη διάθεση του και ξεκινώντας τον αγώνα από την 6η θέση κατάφερε να ανέβει μέχρι και την 3η στην οποία τερμάτισε.
"Ο αγώνας στη Siena ήταν πολύ κρίσιμος για μένα και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχω πραγματοποιήσει. Η πίστα είναι φανταστική, πολύ διαφορετική από αυτές που έχω βρεθεί μέχρι τώρα και σίγουρα πολύ πιο απαιτητική από τις πίστες που διαθέτουμε στην Ελλάδα. Αποφάσισα να κάνω αυτόν τον αγώνα για να προετοιμαστώ για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο δυνατός αφού συμμετείχε και ο Alessandro Zanoni, πρωταθλητής Ευρώπης και Ιταλίας το 2008 αλλά και ο Gianluca Ranieri, οδηγός που πρωταγωνιστεί φέτος τόσο στο Πρωτάθλημα Easykart όσο και στο Italian Open Masters.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ πιεσμένο και έκανα τις λιγότερες δοκιμές που έχω κάνει ποτέ σε αγώνα, μόλις 3 δεκάλεπτα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι μοναδικός σκοπός μου ήταν να προετοιμαστώ για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με οδήγησε στο να δοκιμάζω ρυθμίσεις στα χρονομετρημένα, ακόμα και στον αγώνα. Κινήθηκα στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι και αν δοκίμασα κι έτσι κατάφερα μετά από πολλές εναλλαγές θέσεων στη διάρκεια του αγώνα, να τερματίσω στην 3η θέση ανεβαίνοντας για 2η φορά στο βάθρο φέτος στους δύο αγώνες που έχω τρέξει. Ο Zanoni ήταν ο νικητής με 2ο τον Reggiani που είναι 2ος στη βαθμολογία ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Mauro Simoni, περιορίστηκε στην 4η θέση. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι σημείωσα τον ταχύτερο μου χρόνο στον 19ο από τους 22 γύρους του αγώνα, κάτι που δείχνει το επίπεδο της προετοιμασίας μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια