FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

F1: Ο Lewis ανεβαζει επιτελους στροφες...

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη, απογευματινή περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής εξέπληξε τους πάντες, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε περίοδο δοκιμών.
Από την αρχή της διαδικασίας ο Χάμιλτον ήταν στην πρώτη δεκάδα και λίγο πριν το τέλος εξαπέλυσε την επίθεσή του, για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του μόλις 0,182 δευτερόλεπτα λιγότερο από το δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ. Φαίνεται ότι τελικά οι αλλαγές στην MP4-24, όπως το ρύγχος, το πάτωμα και ο διαχύτης, σε συνδυασμό με τη μαλακή γόμα ελαστικών, απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον πιλότο της McLaren.
Πίσω του, αποφασισμένος, όπως δείχνει, για την εντός… έδρας νίκη βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο νεαρός γερμανός που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα (σαν τα πρωϊνα), προσπάθησε στο τέλος να ξεπεράσει τον Χάμιλτον, αλλά χωρίς επιτυχία. Η καλή απόδοση της Red Bull συνεχίζεται με την τέταρτη θέση του Μαρκ Ουέμπερ που δεν είχε ρυθμό ανάλογο των πρωϊνών ελεύθερων δοκιμών. Αλλωστε, το απόγευμα η θερμοκρασία αυξήθηκε με αποτέλεσμα να βελτιωθούν παράλληλα και οι χρόνοι των πιλότων.
Μεταξύ των δύο Red Bull «παρενέβη» ο Τζένσον Μπάτον με την Brawn GP. Η Βρετανική ομάδα ανησυχεί ιδιαίτερα για την θερμοκρασία, η οποία όπως θεωρεί, μπορεί να της στοιχίσει σε απόδοση. Ο Μπάτον, ωστόσο, δεν έμοιαζε να επηρεάζεται από αυτή την πεποίθηση καθώς ήταν από τους ταχύτερους σήμερα.
Τα απογευματινά ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν πιο αποδοτικά για τον δεύτερο οδηγό της Brawn GP, Ρούμπενς Μπαρικέλο. Μετά τα προβλήματα και τα παράπονα του βραζιλιάνου το πρωΐ για το στήσιμο του μονοθεσίου, η ομάδα μπόρεσε να το βελτιώσει και έτσι ο Μπαρικέλο σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Ο Γιάρνο Τρούλι με την Τoyota είχε έναν πολύ καλό αγώνα, τερματίζοντας πέμπτος ενώ ο Τίμο Γκλοκ δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τη 15η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια