FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

GP Γερμανιας: Ενα ονεριο που ειναι...πραγματικοτητα

Οκτώ χρόνια και 132 GP χρειάστηκε να περάσουν ώστε ο Μαρκ Βέμπερ να γευτεί την χαρά της νίκης σε αγώνα Φόρμουλα 1. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull κέρδισε έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και κατάφερε να περάσει στο πάνθεον των πιλότων του αθλήματος που έχουν μία νίκη στο ενεργητικό τους.
Τι κι αν του επεβλήθη ποινή διότι εμπόδισε τον Μπαρικέλο να περάσει στην εκκίνηση του αγώνα, ο Βέμπερ ήταν αποφασισμένος για την νίκη. Την υπέρμετρη χαρά του δεν την έκρυψε μετά την πτώση της καρό σημαίας, αντίδραση περίεργη καθώς στην F1 είναι γνωστός για την ηρεμία του χαρακτήρα του.
Οσοι παρακολούθησαν τον αγώνα θα έμειναν σίγουρα ευχαριστημένοι από το θέαμα καθώς οι ανατροπές ήταν συνεχείς και το ενδιαφέρον έντονο. Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι οι Red Bull με τη νίκη του Βέμπερ και τη δεύτερη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ, έκαναν το τρίτο φετινό 1-2 και δεύτερο συνεχόμενο, δυσκολεύοντας πολύ τις Brawn GP. Το μονοθέσιο του Αντριαν Νιούι με τις αναβαθμίσεις του δέχθηκε ίσως αποδειχθεί «εφιάλτης» για το Ρος Μπράουν. Και αυτό γιατί στους τελευταίους αγώνες και ιδίως το καλοκαίρι η RB5 φαίνεται πιο ανταγωνιστική από τα μονοθέσια των υπολοίπων ομάδων.
Η Brawn GP θα μπορούσε να πει κανείς ότι «αυτοκτόνησε» στην Γερμανία. Η λανθασμένη στρατηγική των τριών πιτς στοπ, στην κυριολεξία «χαντάκωσε» την προσπάθεια τόσο του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Τζένσον Μπάτον όσο και του Ρούμπενς Μπαρικέλο, αν και είχε την πολ ποζίσιον.
Ισως οι χαμηλές θερμοκρασίες να φόβισαν το Ρος Μπράουν και αποφάσισε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη τακτική, η οποία από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι δεν θα ήταν αποτελεσματική. Ετσι, ο Μπάτον τερμάτισε πέμπτος και ο Μπαρικέλο έκτος. Ο Βρετανός πέρασε εύκολα τον βραζιλιάνο ομόσταυλό του στο τρίτο και τελευταίο του πις στοπ, εννέα γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Μπαρικέλο με μία εξαιρετική εκκίνηση, οδηγούσε τον αγώνα για ο μεγαλύτερο μέρος του. Τα περισσότερα πιτς στοπ, όμως, και οι επιλογές των ελαστικών τον άφησαν εκτός βάθρου. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο βραζιλιάνος έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, καθώς με τα σημερινά αποτελέσματα τον ξεπέρασαν οι Φέτελ, Βέμπερ που «κυνηγούν» τώρα τον Μπάτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια