FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τα εφεδρικα μονοθεσια επιστρεφουν

Ο Στέφανο Ντομενικάλι αποκάλυψε ότι η Ferrari είναι υπέρ της επιστροφής των εφεδρικών μονοθεσίων στην Formula 1, κάτι που έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ο Λούκας ντι Μοντετζέμολο. Ο κανονισμός της ύπαρξης τρίτου μονοθεσίου απαγορεύτηκε στο τέλος του 2007, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη ωστόσο, οι δύο άνδρες της Scuderia προσπαθούν να φέρουν και πάλι στην επιφάνεια το εν λόγω θέμα.
Ενώ δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν εφεδρικά αυτοκίνητα, οι ομάδες φέρνουν μαζί τους στους αγώνες ανταλλακτικά και τα προσθέτουν στο βασικό αυτοκίνητο όταν υπάρχει ανάγκη.
Όμως, στην περίπτωση του Φερνάντο Αλόνσο, που κατέστρεψε το μονοθέσιό του στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου στο Grand Prix του Μονακό, οι μηχανικοί δεν πρόλαβαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να μην καταφέρει να αγωνισθεί στις κατατακτήριες και να αναγκαστεί να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid τον αγώνα του. «Δεν μπορείς να αφήσεις τους θεατές χωρίς τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος να αγωνίζεται στις κατατακτήριες δοκιμές. Θα το συζητήσουμε και με τις άλλες ομάδες για να δούμε αν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό», τόνισε χαρακτηριστικά στην ισπανική εφημερίδα «Diario AS» ο Ντομενικάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια