FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

McLAREN – «Επιθετικος» ο Χαμιλτον, ανησυχος ο Μπατον

Εμπρός μια Red Bull και πίσω μια McLaren. Αυτό είναι το σκηνικό της πρώτης τετράδας στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της αυριανής εκκίνησης, με τους Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον να δηλώνουν ικανοποιημένοι για τη μείωση της διαφοράς από τους «Ταύρους», με τον πρώτο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον δεύτερο στην τέταρτη.
Ειδικά ο Χάμιλτον έδειξε ότι ήταν κοντά στον Γουέμπερ και όπως είπε στόχος του αύριο δεν θα είναι να υπερασπίσει τη θέση του από τον Φέτελ, αλλά να επιτεθεί για την πρωτιά! Πρώτα όμως εξήγησε: «Νιώθω πολύ καλά, αυτοί οι τύποι ήταν απλησίαστοι ως τώρα όσον αφορά το ρυθμό, οπότε είναι μια ώθηση για μένα και την ομάδα η εμφάνιση σήμερα».
Για να προσθέσει: «Ξέροντας ότι έχουμε έναν καλό βασικό ρυθμό, ο οποίος στον αγώνα είναι ακόμη καλύτερος μας βάζει σε δυνατή θέση για αύριο. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε κι έχουμε και νέα πράγματα να έρχονται στο μέλλον».
Για τον Βρετανό προπέρσινο Παγκόσμιο Πρωταθλητή το πλεονέκτημα της Red Bull δεν είναι τόσο μεγάλο σε συνθήκες αγώνα: «Περνούσαν εύκολα με τέρμα γκάζι στη στροφή 8 και κέρδιζαν τέσσερα δέκατα σε εκείνο το σημείο, αλλά με γεμάτο ρεζερβουάρ η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Αλλά είναι ένα μέρος που μπορείς να φθείρεις τα ελαστικά πολύ γρήγορα αν δεν του συμπεριφερθείς σωστά, αλλά ελπίζω ότι έχουμε καλή ισορροπία να το κάνουμε».
Όσο για την τακτική του αύριο; «Είμαι στην καλύτερη θέση που έχω βρεθεί ως τώρα σε εκκίνηση. Αν μπορέσω να πλησιάσω αρκετά τον Μαρκ, τότε χωρίς αμφιβολία θα αρπάξω την ευκαιρία. Θα πρέπει να προσέξουμε τα ελαστικά και μετά να δούμε τι θα συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια