FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

McLAREN – Στοχος η νικη στο Μονακο

Η εντυπωσιακή ταχύτητα που επέδειξαν οι Red Bull και στην Ισπανία δεν πτοεί τη McLaren, η οποία θα βρεθεί στο Μονακό το προσεχές Σαββατοκύριακο με στόχο να πάρει τη νίκη. Φυσικά στους στενούς δρόμους του Πριγκηπάτου μάλλον η ταχύτητα δεν θα βοηθήσει και πολύ, αντίθετα, το καλό πλασάρισμα μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη βρετανική ομάδα.
«Αν ρωτήσετε τους οδηγούς, θα σας πουν ότι θέλουν έναν στεγνό αγώνα στο Μονακό, παρότι αυτό ίσως δίνει ένα προβάδισμα στις Red Bull. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ στενό και τρομακτικό μέρος και χωρίς τη βροχή. Παρόλα αυτά και οι δύο μας οδηγοί είναι πολύ καλοί στο βρεγμένο. Η απόδοσή τους σχετικά με την τρομερή ταχύτητα των Red Bull ήταν πολύ καλή, άρα βλέπω τις πιθανότητές μας», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της McLaren Μάρτιν Γουίτμαρς.
Για να συνεχίσει: «Το Μονακό είναι ένα μοναδικό circuit. Οι Red Bull μπορεί να είχαν εντυπωσιακό ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές στην Ισπανία, αλλά πλησιάσαμε πολύ στον αγώνα και έχουμε δύο πιλότους που είναι σούπερ και η McLaren έχει νικήσει στο Μονακό 15 φορές, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη ομάδα. Και θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε 16, είτε σε στεγνό, είτε σε βρεγμένο, είτε σε συνδυασμό των δύο!»
Ο Βρετανός επέμεινε ότι ο διαχωρισμός των οδηγών δε δύο γκρουπ για τις κατατακτήριες δοκιμές του Πριγκηπάτου θα ήταν κάτι που θα προτιμούσε: «Νομίζω ότι το Q1 θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο και θα είναι για όλα τα μονοθέσια. Προς το παρόν πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχουν έξι μονοθέσια που είναι δύσκολο να αποφύγεις. Είναι σε ρυθμό έξι-επτά δευτερόλεπτα πιο αργό και όταν προσπαθείς να ανοίξεις μια διαφορά τα έχεις πίσω σου και δεν μπορείς να χαλαρώσεις και στο Μονακό θα είναι δύσκολο για αυτά τα μονοθέσια να κάνουν στην άκρη ακόμη κι αν το θέλουν».
Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο. Από επιλογή θα συνηγορούσα στο να γίνει ένας διαχωρισμός, είτε χωρίζοντας στη μέση τον αριθμό των μονοθεσίων, είτε έχοντας μια περίοδο με τα έξι αργότερα μονοθέσια να παλεύουν μεταξύ τους, είτε να βγαίνουν στα πρώτα πέντε λεπτά και να διαμορφώνεται εκεί η κατάταξή τους, πριν βγουν οι υπόλοιποι στην πίστα».
=>MUNDIAL:Δείτε σήμερα τις τελευταίες αποδόσεις αλλά και τα τελευταία νέα της F1 στο Gamebookers αλλά και για άλλα αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μουντιάλ 2010,μπάσκετ, γκολφ και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια