FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

FORMULA 1 –Το σκεφτεται η Volkswagen αν…

Η Volkswagen θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά την είσοδό της στη Formula 1, όχι όμως νωρίτερα από το 2013, ή 2014 και αν η οικονομική κατάσταση και οι κανονισμοί της Fia έκαναν την πρόταση αρκετά ελκυστική. Παρότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Honda, η BMW και η Toyota έχουν ήδη αποσυρθεί από το άθλημα λόγω της οικονομικής κρίσης, το αφεντικό της Volkswagen Motorsport, Κρις Νίσεν, τόνισε ότι ο Όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει τις Audi και Porsche, θα εξέταζε το πρόγραμμα της Formula 1, παρότι μια τέτοια κίνηση θα γινόταν σε συνάρτηση με την επιβεβαίωση των νέων κανονισμών για τους κινητήρες.
«Το μόνο που μπορώ να πω προς το παρόν, είναι ότι κανείς δεν ξέρει τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες. Μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό, νομίζω ότι κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της Volkswagen, δεν μπορεί να σχολιάσει τα περί ενδιαφέροντος. Πρώτα χρειάζεται να ξέρουμε ακριβώς από τη Fia τους κανονισμούς για το 2013, ή το 2014 και επίσης χρειάζεται η Formula 1 να αναρρώσει λίγο», σχολίασε ο Νίσεν στην εφημερίδα Brisbane Times.
Για να συνεχίσει: «Η Formula 1 θα έλεγα ότι βρίσκεται σε κρίση. Έχει γίνει πολύ ακριβή, οι κατασκευαστές αποσύρονται και υπάρχουν πολλές πολιτικές συζητήσεις και ιστορίες. Το οποίο νομίζω είναι κρίμα γιατί η Formula 1 είναι το νούμερο ένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι πολύ ελκυστική για όλους».
Και πρόσθεσε ακόμη: «Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε μεγάλος και επιτυχημένος κατασκευαστής θα πρέπει πάντα να έχει ένα καλό πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, θα πρέπει πάντα να σκέφτονται αν η Formula 1 είναι κάτι πιθανό, γιατί εκεί είναι που έχεις τη μεγαλύτερη και υψηλότερη αναγνώριση παγκοσμίως. Αλλά είναι φυσικά και η πιο ακριβή. Και είναι αυτή που αν δεν είσαι επιτυχημένος, δημιουργείται λιγότερο, ή περισσότερη κακή εικόνα. Ρισκάρεις εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια