FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

CIK-FIA EUROPEAN KF2 & KF3 CHAMPIONSHIPS

Με ένα εισιτήριο πρόκρισης (χάρις στον Φίλλιπο Καλέση) στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας KF3 στην πίστα του Genk στο Βέλγιο στης 8-11 Ιουλίου, επέστρεψε η χώρα μας από τον προκριματικό αγώνα στην πίστα του Wackersdorf της Γερμανίας. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι Αλέξανδρος Δαριβιανάκης και Φίλλιπος Καλέσης στην κατηγορία KF3 και ο Νίκος Κομνός στην ΚF2.
Στην ΚF2 είχαμε συνολικά 64 συμμετοχές εκ’ των οποίων οι 34 θα προκρίνονταν στον τελικό. Ο Νίκος Κομνός με χρόνο 51.131 ήταν στην 39η θέση των χρονομετρημένων, στα προκριματικά σκέλη τερμάτισε κατά σειρά στις θέσεις 14η, 10η, 20η και 18η. Τα αποτελέσματα αυτά τον έφεραν κυριολεκτικά μια ανάσα από την πρόκριση αφού βρέθηκε στην 39η θέση της τελικής κατάταξης.
Στην ΚF3 ζήσαμε πραγματικά ένα συγκλονιστικό τριήμερο. Στα χρονομετρημένα σε σύνολο 59 οδηγών, ο Φίλλιπος Καλέσης με 52.273 ήταν 30ος και ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης με 52.351 ήταν 43ος. Στα προκριματικά σκέλη και οι δύο οδηγοί μας κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την μεγάλη πρόκριση. Ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης τερμάτισε κατά σειρά στις θέσεις 10η, 8η, 9η και 19η (εγκατάλειψη) και θα εκκινούσε από την 24η θέση του ημιτελικού. Ο Φίλλιπος Καλέσης αντίστοιχα είχε 14η, 16η, 8η και 9η που τον έφεραν στην 25η θέση εκκίνησης. Στον ημιτελικό ο Φίλλιπος Καλέσης τερμάτισε στην 17η θέση και ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης στην 25η. Αν τα πράγματα κυλούσαν υπό φυσιολογικές συνθήκες οι δύο οδηγοί μας ήταν 17 γύρους μακριά από το σφράγισμα των εισιτηρίων για την Πορτογαλία. Τελικά όπως προαναφέραμε μόνο ο Φίλλιπος Καλέσης κατάφερε να προκριθεί τερματίζοντας στην 27η θέση. Δυστυχώς ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης εγκατέλειψε μόλις στον όγδοο γύρο χάνοντας κάθε ελπίδα πρόκρισης.
Η εμφάνιση και ταυτόχρονα η πρόκριση του Φίλλιπου Καλέση ήταν πραγματικά σπουδαία, ο νεαρός οδηγός αντίθετα με τους Αλέξανδρο Δαριβιανάκη και Νίκο Κομνό υστερούσε σαφώς σε εμπειρία κάτι που έκανε εξ’ αρχής πολύ δύσκολο το έργο του, εν τούτοις κατάφερε να κάνει αυτό που εξ’ αρχής φάνταζε πολύ δύσκολο και του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Ραντεβού τον Ιούλιο στο Βέλγιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια