FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Rotax Max Challenge 2010

Ο 1ος αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στην πίστα καρτ Kartodromo των Αφιδνών μαζί με τον 2ο αγώνα του Rok Cup και του Easykart. Αγωνιζόμενοι και διοργανωτές οπλίστηκαν με υπομονή και έβαλαν τα δυνατά τους για να προσφέρουν θέαμα σε όλους όσους βρίσκονταν εκεί.
.Δόθηκε χρώμα στα pits και σε ολόκληρη την πίστα χαρίζοντας σε όλους ένα γιορτινό κλίμα. Από πλευράς συμμετοχών και ανταγωνισμού, φάνηκε από τις δοκιμές του Σαββάτου ότι θα γινόταν ένας εξαιρετικός αγώνας. Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο Kartodromo είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου από τους 52 συνολικά οδηγούς που συμμετείχαν στις κατηγορίες του Rotax.
Στην κατηγορία Micro Max ο Γιώργος Πέτρου πήρε μια πειστική νίκη χωρίς να αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους του. Η οδήγηση του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, εντυπωσίασε τους θεατές που μόνο θετικά σχόλια είχαν να κάνουν. Να σημειώσουμε επίσης πως ο Πέτρου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, κέρδισε και τον ημιτελικό και τον τελικό. Στη 2η θέση του τελικού τον ακολούθησε ο Μάρκος Μπαρμπετσέας από την Καλαμάτα και την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καλούμενος.
Στην κατηγορία Mini Max ο Κόλεζας Γιώργος και ο Ζαχαρέλης Θοδωρής έδωσαν φοβερές μάχες στον ημιτελικό και στον τελικό περνώντας εναλλάξ στην πρώτη θέση με τον Ζαχαρέλη να βλέπει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Μέσα σε λίγους γύρους εξασφάλισε τη διαφορά που χρειαζόταν για να κερδίσει τον αγώνα αφήνοντας στη 2η θέση τον Κόλεζα και στην 3η την Τζανή Ηρώ.
Στην συνέχεια η κατηγορία Junior Max οι Van Gilder Rovertos και Γαλανόπουλος Στράτος έδωσαν φοβερές μάχες στον ημιτελικό και στον τελικό και το θέαμα που παρουσίασαν ήταν εκπληκτικό. Τη νίκη τελικά κατέκτησε ο Van Gilder με τον Γαλανόπουλο στην 2η θέση και τον Οικονόμου Χρήστο στην 3η.
Η κατηγορία Senior Max ήταν πραγματικά εντυπωσιακή προσφέροντας το πιο δυνατό θέαμα της μέρας. Ο Κώστας Μαϊτός οδήγησε γρήγορα και χωρίς λάθη, άντεξε στην πίεση των αντιπάλων του και κέρδισε ημιτελικό και τελικό. Στην 2η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Στέλιος Στεργίου αξιοποιώντας την εμπειρία του και οδηγώντας μεθοδικά, ενώ την 3η θέση συμπλήρωσε ο εξίσου καλός Αρβανιτάκης Βαγγέλης. Ο Μάνος Αχλαδής ήταν ο νικητής της κατηγορίας Senior Max άνω των 32 ετών.
Η κατηγορία DD2 Max είχε όλες τις προϋποθέσεις να προσφέρει θέαμα αντίστοιχο της κατηγορίας Max. Όμως οι ατυχίες κάποιων οδηγών σε ημιτελικό και τελικό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο Γκόσεβιτς Στόγιαν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα αλλά εγκατέλειψε στον ημιτελικό μετά από μία συμπλοκή μαζί με τον Χατζηστεφανή στον 1ο γύρο. Ο Σιάγκρης Γιάννης και Μοβσεσιάν Σέρκος εκμεταλλευόμενοι την συμπλοκή πέρασαν μπροστά κερδίζοντας την πρώτη και δεύτερη θέση του ημιτελικού αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια