FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επαναφερουν το KERS το 2011

Παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες αντιτίθενται στην επαναφορά του KERS το 2011, προτιμώντας να περιμένουν δυο χρόνια επιπλέον χρόνια για να συνδυαστεί η επιστροφή του, με την έλευση της καινούργιας γενιάς κινητήρων το 2013, υπάρχουν αρκετές πιέσεις να επανέλθει το σύστημα του χρόνου, όπως επιθυμεί και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.
O σύνδεσμος των ομάδων, η FOTA, εξετάζει το ενδεχόμενο να δεχθεί προσφορά από εξωτερικό προμηθευτή για την παροχή KERS σε ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δικό τους σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας. H Renault και η Ferrari έχουν καθοδηγήσει τις προσπάθειες επαναφοράς του συστήματος στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, δεδομένου ότι οι αντίστοιχες αυτοκινητοβιομηχανίες θα επωφελούνται και από τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Οι δυο αυτές ομάδες ισχυρίζονται ότι μπορούν να παράγουν, σε συνδυασμό με τη Magneti Marelli, ένα σύστημα KERS με κόστος κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ανά σεζόν, σε όποια ομάδα επιθυμεί να αναπτύξει πελατειακή σχέση μαζί τους.
Η Williams, στην οποία πλέον ανήκει η πλειονότητα των μετοχών της Williams Hybrid Power που ειδικεύεται στα υβριδικά συστήματα, υποστηρίζει τη στάση των Ferrari και Renault. Εντούτοις, υπάρχουν αρκετές ομάδες που προτιμούν να περιμένουν μέχρι το 2013 για την επαναφορά του KERS στη Formula 1, χρονιά κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι κινητήρες καινούργιων προδιαγραφών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να έχουν χωρητικότητα 1,5-1,6 λίτρων, 4κύλινδροι εν σειρά turbo, με απόδοση 670 ίππων και τεχνολογία ανακύκλωσης της θερμότητας που παράγεται από τη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια