FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

McLAREN – Χαμιλτον: «Σαν να εβλεπα ταινια… 3D!»

Ο 41ος γύρος του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένος στο μυαλό των ανθρώπων της Red Bull και της McLaren. Γουέμπερ και Φέτελ όδευαν προς ένα ακόμη 1-2 για τους «Ταύρους», αλλά ο Γερμανός στην προσπάθειά του να περάσει τον team mate του έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα αυτός να εγκαταλείψει και ο Αυστραλός να βρεθεί τρίτος! Έτσι, οι Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον χάρισαν το δεύτερο φετινό 1-2 στη McLaren, με τον Χάμιλτον να επιστρέφει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από δέκα αγώνες.Ήταν η 12η νίκη της καριέρας του και μια νίκη που τον ανέβασε στην τρίτη θέση της κατάταξης με 84 βαθμούς, ενώ ο Μπάτον είναι δεύτερος με 88, με την πρωτοπορία να ανήκει στον Γουέμπερ με 93 πόντους. Στους κατασκευαστές πήρε κεφάλι η McLaren με 172 βαθμούς, έναν μπροστά από τη Red Bull, με τη Ferrari να είναι τρίτη με 146.

Η απροσδόκητη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην Κωνσταντινούπολη και το 1-2 της McLaren, έδωσε τεράστια ώθηση ψυχολογική και βαθμολογική σε όλους! Τα «ασημένια βέλη» πήραν κεφάλι στους κατασκευαστές, ενώ οι Μπάτον και Χάμιλτον ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στους οδηγούς, μιας ανάσα πίσω από τον προπορευόμενο Μαρκ Γουέμπερ.
Ο Χάμιλτον είχε την καλύτερη… θέα της σύγκρουσης των δύο Red Bull και παρότι αρνήθηκε να εκφέρει άποψη (άμεσα τουλάχιστον…) για το ποιος ευθύνεται, δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί: «Ήταν τέλειο να το βλέπεις. Σαν να βλέπεις ταινία δράσης σε HD, ή 3D! Ήταν φανταστικό και είχα την καλύτερη θέα! Απλά είδα τον Σεμπάστιαν να μπαίνει από την εσωτερική, τον Μαρκ να κρατά τη γραμμή του και να μην αφήνει χώρο προς τα δεξιά και κανέναν λόγο για τον Σεμπάστιαν να κινείται προς τα εκεί. Ήταν άτυχη στιγμή για εκείνους και τυχερή για μας».

Για τον Βρετανό τώρα είναι η στιγμή που η ομάδα του θα πρέπει να αυξήσει ρυθμούς στη μάχη των δύο πρωταθλημάτων, καθώς όπως είπε το μομέντουμ την ευνοεί. «Η Red Bull μας το έκανε δύσκολο και είχαμε μια καλή μάχη. Μπορείτε να δείτε πόσο κοντινή είναι η μάχη μεταξύ μας. Είναι θέμα μομέντουμ και θα κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε τα δύο πρωταθλήματα», σχολίασε ο Βρετανός.
Και συνέχισε: «Τους ακολουθούσαμε στενά για πολύ καιρό Είναι τέτοιο επίτευγμα για μας, να μπορούμε πραγματικά να κερδίσουμε τη μάχη. Είχαν ένα πλεονέκτημα το οποίο ήταν ιδιαίτερα καλό εδώ, είχαμε κι εμείς ένα άλλο και δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε. Εγώ και ο Τζένσον μπορέσαμε να τους ανταγωνιστούμε και να πιέσουμε στο όριο για να είμαστε πίσω τους. Το να παίρνουμε το δεύτερο 1-2 μας είναι φανταστικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια