FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

FERRARI – Αλονσο: «Φαβορι οι Red Bull»

Η σαρωτική κυριαρχία των Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές είναι θέμα συζήτησης από την αρχή του πρωταθλήματος και όσο περνούν οι αγώνες, τόσο αυτές κορυφώνονται. Στην πίστα της Βαρκελώνης φάνηκε για μια ακόμη φορά η διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες και παρότι ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να καταταγεί τέταρτος, τόνισε ότι το να περιμένει κανείς μια μάχη με τους «Ταύρους» είναι κάτι… μη ρεαλιστικό.
«Δεν ήμασταν τέλειοι όσον αφορά την πρόσφυση και την κάθετη δύναμη. Επίσης και στο στήσιμο, ενώ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το μονοθέσιο όλο το διήμερο. Αλλά στο Q3 λίγο πολύ βρήκαμε το σωστό συνδυασμό και στον καλό μου γύρο το μονοθέσιο ήταν αρκετά καλό για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές μας», ανέφερε αρχικά ο πιλότος της Ferrari.
Για να συνεχίσει: «Αύριο στον αγώνα ελπίζω ότι η απόδοσή μας θα είναι πιο κοντινή στις Red Bull. Είχαμε πολύ δυνατό αγωνιστικό ρυθμό ως τώρα κι ελπίζω αύριο να είμαστε πιο κοντά. Αν είσαι δύο, ή τρία δέκατα πίσω ίσως μπορείς να παλέψεις για τη νίκη, αλλά αν είσαι ένα δευτερόλεπτο πιο αργός, τότε μπορείς μόνο να περιμένεις να μην είσαι πολύ μακριά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι Red Bull είναι το φαβορί».
Ο Ισπανός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του που κατέκλυσαν τις εξέδρες, μίλησε για τις δικές του προσδοκίες από τον αγώνα: «Θα μπούμε στον αγώνα με πολύ αυτοπεποίθηση, ξέροντας ότι μπορούμε να έχουμε κάποιες ευκαιρίες να είμαστε στο βάθρο. Απλά χρειάζεται να τις πάρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια