FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

GRAND PRIX ΜΟΝΑΚΟ – Ποινη στον Σουμαχερ, ενσταση η Mercedes

Με ποινή 20 δευτερολέπτων τιμωρήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ για την προσπέρασή του στον Φερνάντο Αλόνσο στην τελευταία στροφή του αγώνα στο Μονακό. Ο Γερμανός πέρασε τον Ισπανό με το που έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας από την πίστα, αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι το Grand Prix ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, άρα η κίνηση ήταν αντικανονική.
Ο πιλότος της Mercedes άρα πέφτει στην 12η θέση, κάτι που σημαίνει ότι ο Σεμπαστιέν Μουεμί της Toro Rosso παίρνει τον βαθμό της 10ης θέσης. Άρα η κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής: Γουέμπερ, Φέτελ, Κούμπιτσα, Μάσα, Χάμιλτον, Αλόνσο, Ρόζμπεργκ, Σούτιλ, Λιούτσι, Μπουεμί, Αλγκουερσουάρι, Σουμάχερ, Πετρόφ, ενώ στο πρωτάθλημα των οδηγών οι Γουέμπερ και Φέτελ έχουν από 78 βαθμούς, με τον Αλόνσο να είναι στους 75 και τον Μπάτον στους 70.
Στους κατασκευαστές η Red Bull έχει 156, η Ferrari 136, η McLaren129 και η Mercedes 76.
Ένσταση κατέθεσε η Mercedes
Λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής στον Μίκαελ Σουμάχερ, η Mercedes αποφάσισε να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης και όχι κατά της ποινής, η οποία θα εξεταστεί από το αρμόδιο όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια