FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

το 2015 στη Formula 1 οι Αμερικάνοι

Στις 12 Απριλίου 2014 έλαβε η ομάδα Gene Haas από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA την άδεια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Το αμερικανικό τιμ είχε δηλώσει τότε, ότι θα έπαιρνε μέρος από τον Μάρτιο του 2014 στα Γκραν Πρι. Τώρα ανακοίνωσε επίσημα, ότι θα θέσει σε ισχύ τον Σχέδιο Β, που προβλέπει ντεμπούτο για το 2016.
Αιτία της αναβολής είναι τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια σε σχέση με τον απίστευτο όγκο δουλειάς, που έχει μπροστά της η Gene Haas, καθώς δεν παραλαμβάνει κάποιο άλλο τιμ αλλά ξεκινά από το μηδέν τον σχεδιασμό της.
Σε λιγότερους από 11 μήνες θα έπρεπε να προσλάβει ο διευθυντής της ομάδας, Γκίντερ Στάινερ, 200 εξειδικευμένα άτομα, θα έπρεπε να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το μονοθέσιο, ενώ η μονάδα παραγωγής του στο Mooresville της Νότιας Καρολίνας, θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο. Επίσης η αεροδυναμική σήραγγα σε κλίμακα 60% θα απαιτήσει 14 μήνες για την ολοκλήρωσή της, οπότε θα χρησιμοποιήσει η Haas άλλη. Η κατασκευή των σασσί δόθηκε στη Dallara και αναζητείται μία εταιρεία στην Αγγλία για την προετοιμασία των μονοθεσίων για τους αγώνες.
Στο τελικό στάδιο βρίσκονται εξάλλου και οι συζητήσεις για τον προμηθευτή κινητήρων, που πιθανολογείται ότι θα είναι η Ferrari. Η απόφαση θα εξαρτηθεί ωστόσο από το συμβούλιο της FIA στις 25 Ιουνίου, όπου θα καθοριστούν πόσα και ποια μέρη του μονοθεσίου θα επιτρέπεται να αγοράζει κάθε ομάδα από εξωτερικούς προμηθευτές.

nascar2.jpg

H έδρα της ομάδας, στο Mooresville της Νότιας Καρολίνας.

nascar3.jpg

Το εργοστάσιο για τα μονοθέσια της F1 θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

nascar4.jpg

Η αεροδυναμική σήραγγα θα χρειαστεί μετατροπές, ώστε να δοκιμάζονται μοντέλα σε κλίμακα 60%.


Διάβασε περισσότερα στο: Ένα χρόνο αργότερα στη Formula 1 οι Αμερικάνοι | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια