FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΩΑΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Κούλθαρντ: «Οι οδηγοί δεν απολαμβάνουν την οδήγηση φέτος» | onsports.gr
Την άποψή του για τους οδηγούς και το πώς αισθάνονται στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, μετά τις αλλαγές στους κινητήρες, μίλησε ο Ντέιβιντ Κούκθαρντ πριν την έναρξη του γκραντ πρι στο Καναδά.
Μάλιστα ο βετεράνος οδηγός τόνισε οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν και δεν αισθάνονται την οδήγηση την φετινή σεζόν.
Χαρακτηριστικά ο Κούλθαρντ είπε: «Οι κινητήρες δεν αρέσουν στους οδηγούς. Φυσικά αυτό αρέσει στις εταιρείες διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να επενδύσουν στην F1, και είναι κατανοητό. Όμως οι οδηγοί δεν απολαμβάνουν την οδήγηση φέτος. Οι Nico και Lewis μάλλον είναι πιο χαρούμενοι από τους υπόλοιπους καθώς έχουν καλύτερο πακέτο. Όμως αν μιλήσεις ιδιαιτέρως μαζί τους θα σου πουν πως η οδήγηση δεν είναι τόσο απολαυστική όσο ήταν».
Ενώ για τον ήχο των κινητήρων που έχει πέσει αισθητά πρόσθεσε: «Για παράδειγμα αν πας να ακούσεις τους Rolling Stones κι αυτοί παίξουν μόνο με ακουστικές κιθάρες διότι έχουν γεράσει και δεν μπορούν τη φασαρία τότε το κοινό δεν θα το ευχαριστηθεί καθόλου. Το ίδιο είναι και στην F1. Άκουσα πως το Μονακό ήταν 20% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Φέρουμε ευθύνη προς τον κόσμο. Όταν ήμουν παιδί πήγαινα στο Silverstone και θυμάμαι να κάθομαι στην Stowe η οποία είχε ομίχλη. Μέσα από την ομίχλη ξεπεταγόταν η Ferrari V12 του Alesi και ο ήχος της ήταν υπέροχος. Την άκουγες να έρχεται και γνώριζες πως ήταν Ferrari, περνούσε και έλεγες «ουάου». Είναι γελοίο που μας αρέσουν πράγματα που κάνουν κακό στα αυτιά μας. Φυσικά αν η γυναίκα σου μιλάει πολύ τότε δεν το αντέχεις, αλλά είναι αλλιώς με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ή την μουσική, ο ήχος είναι μοναδική εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια