FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΟΝΣΟ

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 για τρίτη φορά. Βρίσκεται στη Ferrari από το 2010
Ο μεγάλος στόχος κρατάει τον Φερνάντο Αλόνσο στη Φόρμουλα 1. Ο οδηγός της Ferrari δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται αν δεν κατακτήσει πρώτα τον τίτλο για τρίτη φορά.
Ο Ισπανός οδηγός κατέκτησε το 2005 και το 2006 δύο τίτλους με τη Renault. Ακολούθησαν μια σεζόν στη McLaren, η επιστροφή στη Renault το 2008 και η μεγάλη μετακίνηση στη Ferrari το 2010.Παρά τη μεγάλη προσπάθεια του ειδικά το 2010 με πέντε νίκες... έπεσε στον τοίχο που λέγεται Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του Grand Prix Καναδά την Κυριακή (8/6, 21.00, live από το Sport24.gr) o 32χρονος Αλόνσο τόνισε:
"Θέλουμε μεγαλύτερη επιτυχία, περιμένουμε την ευκαιρία μας να αναδειχθούμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτός είναι ο βασικός στόχος και δεν σκέφτεσαι να σταματήσεις αν δεν το καταφέρεις πρώτα. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύω και το ελπίζω".
Ο Αλόνσο θέλει να φτάσει το είδωλο του, τον Άιρτον Σένα. Ο αείμνηστος Βραζιλιάνος κατέκτησε τρεις τίτλους. "Δεν είναι πως δεν είμαι ικανοποιημένος με τα δύο πρωταθλήματα, αλλά το τρίτο βάζει το όνομα σου σε λίστα με σημαντικά ονόματα. Νομίζω πως μπορώ να συνεχίσω για λίγα χρόνια, να κερδίζω και να είμαι ανταγωνιστικός. Δεν γνωρίζω πόσα, τρία, πέντε, επτά. Δεν θα είναι πρόβλημα".
Έχασε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα το 2010 και το 2012, οδηγώντας υποδεέστερο μονοθέσιο από εκείνο του Φέτελ. Άδραξε την ευκαιρία για να διαψεύσει πως κάνει παράπονα για το φετινό μονοθέσιο, προσθέτοντας πως η σχέση του με τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετζέμολο δεν είναι κακή "αντίθετα μιλάμε πολύ συχνά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Καμιά φορά μιλάω με εκείνον περισσότερες φορές από ότι με την οικογένεια μου".
Το συμβόλαιο του Αλόνσο με τη Ferrari ολοκληρώνεται το 2016. Υπάρχει φημολογία πως θα "σπάσει" νωρίτερα με τη McLaren να είναι ο πιθανότερος προορισμός του μετά την επιβεβαίωση της Mercedes πως οι δύο οδηγοί της, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ δεσμεύονται με πολυετή συμβόλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια