FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

H FERRARI ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Formula 1 και συμμετοχής σε άλλα πρωταθλήματα αυτοκινήτων εξετάζει η Ferrari, λόγω δυσαρέσκειας απέναντι στη FIA.
Σκέψεις αποχώρησης της Ferrari από τη Formula 1!
«Βόμβα» στα θεμέλια της Formula 1 πάει να βάλει η Ferrari, καθώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα και συμμετοχής σε άλλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αιτία είναι η διαμάχη της με τη FIA λόγω της αλλαγής στους κανονισμούς.
Ο πρόεδρος της «σκουντερία», Λούκα Ντι Μοντεζέμολο, κάθε άλλο παρά διέψευσε το σενάριο αυτό μιλώντας στη Wall Street Journal.

«Η Formula 1 δεν λειτουργεί πλέον καλά. Η FIA έχει ξεχάσει ότι ο κόσμος βλέπει τους αγώνες για να πάρει χαρά και κανείς δεν τους βλέπει για να δει αποτελεσματικά και οικονομικά μονοθέσια. Ελάτε τώρα!», τόνισε, αναφερόμενος στις αλλαγές κανονισμών, που έχουν κάνει τα μονοθέσια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον και με μειωμένο κόστος για τις ομάδες.
«Κανείς δεν θέλει να βλέπει έναν πιλότο να κάνει οικονομία στα καύσιμα ή να διαχειρίζεται τα ελαστικά του. Θέλουν να τους βλέπουν να πιέζουν τα μονοθέσιά τους στα όρια. Είναι άθλημα, αλλά ταυτόχρονα και show», πρόσθεσε το αφεντικό της Ferrari, που μετρά 15 τίτλους σε οδηγούς και 16 σε κατασκευαστές συμμετέχοντας στη Formula 1 από το 1950, αλλά φέτος έχει μείνει ήδη πολύ πίσω στη βαθμολογία.
Ο Μοντεζέμολο κατέστησε σαφές πως δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στραφεί η Ferrari σε άλλα πρωταθλήματα αυτοκινήτου, ακόμη και από το 2020 ξεκαθαρίζοντας πως λόγω κόστους είναι αδύνατο να συμμετέχει η ομάδα του στη Formula 1 και άλλες διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια