FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Red Bull ο επόμενος αγώνας της Formula 1

Ερχονται ορεξάτοι από μια νίκη. Και επιπλέον παίζουν «εντός έδρας» οπότε θέλουν τη νίκη όσο τίποτε άλλο!
Ο λόγος για την ομάδα της Red Bull που την Κυριακή στο Red Bull Ring στο Spielberg θα κληθεί να αποδείξει πως η νίκη στον προηγούμενο αγώνα δεν ήταν μόνον αποτέλεσμα των προβλημάτων της Mercedes, αλλά και δική της εξέλιξης.
 Ο Ricciardo έρχεται με φόρα από το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τώρα που η όρεξη του πιτσιρικά άνοιξε ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι που θέλει να φτάσει. Από την άλλη ο Vettel έχει μεν προβλήματα αλλά θέλει όσο τίποτα τη νίκη τόσο για το βάθρο αυτό καθαυτό, όσο και για... εσωτερικούς λόγους, αφού από την αρχή της χρονιάς βλέπει τον νεοφερμένο ομόσταυλό του Ricciardo να σημειώνει συνεχώς καλύτερες επιδόσεις και να βρίσκεται μπροστά του στη βαθμολογία (είναι 4ος με 60 βαθμούς έναντι 72 του Ricciardo που είναι τρίτος).
Χαρακτηριστική ήταν και η συνομιλία που είχε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής με τον Helmut Marko, ειδικό σύμβουλο του μεγάλου αφεντικού της Red Bull, του Dietrich Mateschitz, ο οποίος του είπε πως πρέπει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για ένα θετικό αποτέλεσμα. Δημοσιεύματα θέλουν τον Helmut Marko να είπε στονVettel πως εφόσον 50 μηχανικοί που δουλεύουν πάνω στον κινητήρα της Renault δεν μπορούν να βρουν λύση, εσύ σαν παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις σου μέσα στην πίστα.
 Βέβαια σε καμία περίπτωση ο Helmut Marko δεν «έβαλε χέρι» στον Vettel αφού είναι γνωστή η πολύ καλή τους σχέση, απλώς θέλησε να τον.. αγχώσει λίγο παραπάνω και να τον πιέσει για κάτι ακόμη καλύτερο.
 Στον αντίποδα των «ταύρων», η Mercedes καλείται να αποδείξει πως τα προβλήματα στον προηγούμενο αγώνα ήταν απλώς ένα δυσάρεστο διάλειμμα στις συνεχείς επιτυχίες της ομάδας, με τον Rosberg πλέον να έχει ξεαγχωθεί αφού η εγκατάλειψη του Hamilton του έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν στον βαθμολογικό πίνακα.
Και μια ο λόγος για άγχος, να μην ξεχνάμε πως αυτοί στους οποίους η πίεση και το άγχος χτυπάει κόκκινο είναι οι «κόκκινοι». Στην ομάδα της Ferrari πάνε από το κακό στο χειρότερο με τον Alonso να προσπαθεί, τον Iceman να ακούει διάφορα και τον Μontezemolo να κάνει διφορούμενες δηλώσεις, τις οποίες στη συνέχεια καλείται να ερμηνεύσει και να διευκρινίσει αφού όλοι έγραφαν ότι η Scuderia θέλει να φύγει από τη Formula 1.
 Κάπως έτσι βαδίζουν οι ομάδες προς το Spiegberg και προς Θεού μην κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε κανέναν από τους πιο πίσω, αφού ο Perez για παράδειγμα απέδειξε για παράδειγμα πως και αυτοί έχουν τσαγανό, δύναμη και ικανότητες να χτυπήσουν βάθρο, κάτι που θα γινόταν αν ο Massa δεν έκανε αυτό που έκανε στον προηγούμενο αγώνα. Άσχετα αν την πλήρωσε ο Perez...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια