FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ...ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ HAKINNEN

Για τον Βάλτερι Μπότας, το νέο ταλέντο της μεγάλης φινλανδικής σχολής, το πρώτο του βάθρο -σήμερα στο Αυστριακό GP- μοιάζει να είναι μόνο η αρχή.ια
Ήταν ο ίδιος ο Τότο Βολφ, νυν αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes-Benz, εκείνος που πρόπερσι επέμενε στη Williams (ως μέτοχος της αγγλικής ομάδας, τότε) να εμπιστευτεί το νεαρό Βάλτερι Μπότας, το νέο μεγάλο ταλέντο της φινλανδικής αγωνιστικής παράδοσης.Και τώρα, στο Αυστριακό GP του 2014, ο μικρός Φινλανδός, εξελιγμένος σε κορυφαίο επίπεδο υπό τις οδηγίες του μέντορά του Μίκα Χάκινεν, δις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, έφτασε να απειλεί την κυριαρχία των Mercedes, κερδίζοντας το πρώτο του βάθρο στο σπορ."Είμαι αληθινά, πολύ χαρούμενος, είναι δύσκολο να βρω τα λόγια", είπε ο Μπότας στο τέλος του καλύτερου μέχρι στιγμής GP της καριέρας του, και συνέχισε: "Θέλω απλά να ευχαριστήσω την ομάδα, που μου έδωσε αυτό το μονοθέσιο"."Κάναμε πολλή υπομονή πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια στη Williams, και τώρα όλα είναι πολύ καλύτερα. Ο αγώνας ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν αυτή τη στιγμή: καθαρός, καλός, και όλα κύλησαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Το αυτοκίνητο άξιζε το βάθρο αυτή τη φορά και είμαι τόσο χαρούμενος!".
Ο Φινλανδός συνέχισε: "Πιστεύω ότι γενικώς αυτό ήταν το καλύτερό μου Σαββατοκύριακο. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, ήταν τόσο δυνατή εδώ. Όλα οφείλονται στη σκληρή δουλειά μας. Προοδεύουμε, φτάνουμε όλο και πιο κοντά στις θέσεις που ανήκουμε. Έπρεπε να πάρουμε το μέγιστο από την απόδοση των μονοθεσίων μας σήμερα και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε", κατέληξε.Την ίδια στιγμή, παρότι έχασε την ευκαιρία για το πρώτο του βάθρο με τη Williams, και ο Φελίπε Μάσα φάνηκε χαρούμενος για την πρόοδο της αγγλικής ομάδας. "Βλέποντας πόσους βαθμούς είχαμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, νομίζω ότι αυτή είναι μια επανεκκίνηση για εμάς στο φετινό πρωτάθλημα", είπε ο Βραζιλιάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια