FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Formula 1: Η Force India προσπαθεί να ανατρέψει την ποινή του Πέρες


REUTERS/ADREES LATIF

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Πέρες άλλαξε την αγωνιστική γραμμή του, με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να καταλήξουν στις μπαριέρες, ωστόσο η Force India ανακοίνωσε σήμερα ότι ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση (φωτ. αρχείου).

Η Force India παρουσίασε νέα στοιχεία στους ανθρώπους της Φόρμουλα Ένα, σε μια προσπάθεια να μην ισχύσει η ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, η οποία έχει επιβληθεί στον Σέρχιο Πέρες για το κυριακάτικο γκραν πρι της Αυστρίας. Ο Μεξικανός οδηγός τιμωρήθηκε με τη συγκεκριμένη ποινή, επειδή αυτός και ο Βραζιλιάνος ΦελίπεΜάσα της Γουίλιαμς συγκρούστηκαν στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου στο καναδικό γκραν πρι, ενώ έδιναν «μάχη» για την τέταρτη θέση.
Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Πέρες άλλαξε την αγωνιστική γραμμή του, με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να καταλήξουν στις μπαριέρες, ωστόσο η Force India ανακοίνωσε σήμερα ότι ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση.
Εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας δήλωσε ότι ο Πέρες και η Force India θα συναντήσουν αύριο το πρωί τους αγωνοδίκες για το γκραν πρι της Αυστρίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο εννέα φορές νικητής του φημισμένου αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν, Τομ Κρίστενσεν, προκειμένου να προσδιοριστεί εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία για το θέμα.Εάν οι αγωνοδίκες κρίνουν ότι αυτά είναι επαρκή, η υπόθεση θα εκδικαστεί το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμαστικών της ημέρας. Η ομάδα δεν δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες των νέων στοιχείων, αλλά τα διεθνή ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί ότι οι αγωνοδίκες του καναδικού γκραν πρι δεν ζήτησαν την άποψη του Πέρες μετά τη σύγκρουση, επειδή είχε διακομισθεί -για προληπτικούς λόγους- στο νοσοκομείο. 
Ο Μεξικανός, του οποίου το μονοθέσιο χτύπησε από πίσω ο Μάσα, έχει ρίξει στον Βραζιλιάνο την ευθύνη για τη σύγκρουση και τονίζει πως ακολουθούσε τις ίδιες γραμμές και σημεία φρεναρίσματος, όπως στους προηγούμενους γύρους.«Είδα αρκετά ριπλέι του συμβάντος και δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω πως ο Φελίπε στρίβει δεξιά λίγο πριν με χτυπήσει. Μπορώ μόνο να σκεφτώ ότι πρέπει να άλλαξε γνώμη και ήθελε να επιστρέψει στην αγωνιστική γραμμή» δήλωσε μετά το καναδικό γκραν πρι και κατέληξε: «Η εσφαλμένη εκτίμησή του μας κόστισε πολλούς βαθμούς».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια