FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

F1 - Ferrari: ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΟΝΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ...

F1 - Ferrari: Σε βάθος χρόνου η ανάκαμψη
Στις δεξιότητες του M. Mattiacci, του νέου επικεφαλής της Scuderia Ferrari, φαίνεται πως επενδύει ο F. Alonso, θεωρώντας απαραίτητη την εκπόνηση ενός πλάνου ανάκαμψης της ιταλικής ομάδας   (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Τη σημαντικότητα εκπόνησης ενός μακροπρόθεσμου πλάνου ανάκαμψης της Ferrari επεσήμαναν με δηλώσεις του οι F. Alonso και K. Raikkonen.Αν και η ιταλική ομάδα θα έχει στη διάθεσή της στο GP Καναδά την αναβαθμισμένη F14 T, οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας θεωρούν πως αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το τι θα συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
"Ανεξάρτητα από αυτά που θα μας προσφέρουν οι αναβαθμίσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις αυτή τη χρονιά, γιατί θα πρέπει να διεκδικήσουμε σημαντικά πράγματα, όπως η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αλλά και να προετοιμαστούμε και για την επόμενη σεζόν".

"Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι αυτή τη χρονιά που θα περιορίσει τις δυνατότητες του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν. Χρειάζεται να συνεχίσουμε την εξέλιξη το 2014 γιατί πολλά πράγματα θα μεταφερθούν στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς".
"Ωστόσο, αν απαιτείται κάποια θεμελιώδης αλλαγή για το project του 2015 που χρειάζεται αρκετό χρόνο, τότε προφανώς θα πρέπει να βρούμε αυτόν τον χρόνο. Δεν με ανησυχεί αυτό, για να είμαι ειλικρινής".

"Από την άφιξη του M. Mattiacci, νομίζω ότι τα πράγματα έχουν πάρει τη σωστή κατεύθυνση, έχει διορατικότητα και ξεκάθαρη προσέγγιση, θα γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί", δήλωσε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής, θέτοντας τις προτεραιότητες για την ομάδα της Ferrari.
Στις βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε το μονοθέσιο της Ferrari να γίνει ξανά ανταγωνιστικό, στάθηκε ο K. Raikkonen."Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δεν είμαστε τόσο γρήγοροι όσο θα θέλαμε, θα πρέπει να τα λύσουμε αυτά".
"Προφανώς θα είμαστε χαρούμενοι όταν ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και δεν το κάνουμε. Συνεπώς υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε".
"Ωστόσο υπάρχουν πολλά, μικρά πράγματα και ελπίζω πως όταν διορθωθούν θα βρεθούμε εκεί που επιθυμούμε, θα είναι πάντως μια αργή διαδικασία, δεν πρόκειται να συμβεί μέσα σε τρεις εβδομάδες", δήλωσε ο K. Raikkonen, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Formula 1 να φτάσουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν στο επίπεδο της Mercedes AMG Petronas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια