FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

MEGA ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ RICARDO ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ...


REUTERS/CHRIS WATTIE


Την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε στον Καναδά ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull. Την δεύτερη θέση στο 7ο γκραν πρι της σεζόν πήρε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes, ενώ τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull. Εγκατέλειψε ο Χάμιλτον.
Ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της εφετινής σεζόν που «έσπασε» το δίδυμο της Mercedes. Στα πέντε από τα έξι προηγούμενα γκραν πρι η γερμανική ομάδα είχε κάνει το 1-2 με τους Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ, αλλά στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» το σκηνικό άλλαξε και οι πιλότοι της Red Bull, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Χάμιλτον, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν το 1-3 για πρώτη φορά.
Ο νεαρός Αυστραλός, Ντανιέλ Ρικιάρντο πέτυχε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Μόντρεαλ. Στον προτελευταίο γύρο ο οδηγός της αυστριακής ομάδας πέρασε το Ρόσμπεργκ, που είχε προβλήματα με τη Mercedes και τερμάτισε με «σπασμένα» τα φρένα! Μπάτον, Χούλκενμπεργκ, Αλόνσο, Μπότας, Βερνιέ, Μάγκνουσεν και Ραϊκόνεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.
Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, αν και στο ξεκίνημά του όλα έδειχναν ότι θα ήταν και πάλι...υπόθεση της Mercedes, καθώς ο Ρόσμπεργκ οδηγούσε την κούρσα με τον Χάμιλτον ν΄ ακολουθεί. Όλα αυτά μέχρι τον 43ο γύρο. Τότε οι πιλότοι της γερμανικής ομάδας ανέφεραν απώλεια ισχύος στα μονοθέσιά τους και οι διώκτες τους άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά.
Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για τον Χάμιλτον, ο οποίος λόγω βλάβης στα φρένα του αναγκάστηκε να εγκατείψει στον 48ο γύρο, για δεύτερη φορά στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ρόσμπεργκ έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην κορυφή, αλλά «λύγισε» στον 69ο γύρο, έναν πριν τον τερματισμό.
Λίγο πριν τον τερματισμό τα μονοθέσια των Φελίπε Μάσα και Σέρχιο Πέρες συγκρούστηκαν σφοδρά και κατέληξαν στις μπαριέρες, καταστρέφοντας τον αγώνα και για τους δύο. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν τραυματίστηκαν...
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αυστρία, στις 22 Ιουνίου.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ρόσμπεργκ «άνοιξε» τη διαφορά του από το δεύτερο Χάμιλτον (140 έναντι 118), ενώ ο Ρικιάρντο πέρασε τρίτος με 79 βαθμούς, αφήνοντας τέταρτο τον Αλόνσο με 69 και πέμπτο τον Φέτελ με 60.
Στους κατασκευαστές, η Mercedes προηγείται κατά πολύ της Red Bull (258 έναντι 139), ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ferrari με 87.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια