FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Formula 1: Ποινές θέσεων σε Πέρες και Τσίλτον

Formula 1: Ποινές θέσεων σε Πέρες και Τσίλτον Oι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για την τέταρτη θέση

Η Force India του Πέρες συγκρούστηκε με τη Γουίλιαμς του Φελίπε Μάσα στον τελευταίο γύρο, ενώ οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για την τέταρτη θέση, με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να καταλήξουν με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες της στροφής 1.
Αφού εξέτασαν το συμβάν, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Πέρες άλλαξε την αγωνιστική γραμμή του, η οποία προκάλεσε τη σύγκρουση με τον Μάσα, γι' αυτό ο Μεξικανός οδηγός θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση για τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι το αυστριακό γκραν πρι.
Από την πλευρά του ο Τσίλτον θα χάσει τρεις θέσεις στην εκκίνηση για τον ίδιο αγώνα, ως ποινή για τη σύγκρουση που είχε στον πρώτο γύρο του αγώνα με τον «ομόσταυλό» του στη Marussia, Ζιλ Μπιανσί.
Τα μονοθέσιά τους βρίσκονταν το ένα δίπλα στο άλλο στην είσοδο της στροφής 3, ωστόσο κατά την έξοδο ο Τσίλτον, ο οποίος βρισκόταν δεξιά, έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και χτύπησε τον Μπιανσί, με τον Γάλλο να καταλήγει με δύναμη στον τοίχο της στροφής 4.
Και οι δύο οδηγοί της Marussia εγκατέλειψαν άμεσα, η οποία πριν από δύο εβδομάδες στο Μονακό πήρε τους πρώτους βαθμούς της ιστορίας της στη Φόρμουλα Ένα, ενώ ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Τσίλτον, καθώς πριν από το καναδικό γκραν πρι ο Βρετανός μετρούσε 25 διαδοχικούς τερματισμούς.
Με ποινή θέσεων στην εκκίνηση για το αυστριακό γκραν πρι (22/6) τιμωρήθηκαν οι Σέρχιο Πέρες και Μαξ Τσίλτον, καθώς οι αγωνοδίκες του χθεσινοβραδυνού γκραν πρι στον Καναδά έκριναν τους δύο οδηγούς ένοχους για πρόκληση συγκρούσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια