FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟ 2014 Ο HAMILTON

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2008 η πρώτη)  ο Λιούις Χάμιλτον αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1.
Με πανηγυρικό τρόπο ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε πρώτος στην πίστα Yas Marina στο Αμπου Ντάμπι (11η νίκη του στη διάρκεια της σεζόν), αν και εκκίνησε πίσω από το Ρόσμπεργκ, και σε συνδυασμό με την άσχημη εμφάνιση που έκανε ο Γερμανός ομόσταβλός του (τέθηκε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας), κατάκτησε τον τίτλο στους οδηγούς. 
Πίσω από τον Χάμιλτον βρέθηκαν οι πιλότοι της Williams, Φελίπε Μάσα και Βάλτερι Μπότας. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Βρετανός μπήκε στο κλειστό κλαμπ των 8 οδηγών που έχουν κατακτήσει, τουλάχιστον, δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στην καριέρα τους.
 Με τους 50 βαθμούς που πήρε ο Χάμιλτον (λόγω του διπλασιασμού στο σημερινό γκραν πρι) έφτασε τους 384, έναντι 317 του Ρόσμπεργκ, ο οποίος αν και ξεκίνησε από την pole position αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του και δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 10άδα, οπότε δε βαθμολογήθηκε (περιορίστηκε στην 14η θέση).
Στο αγωνιστικό κομμάτι η «κακή μέρα» για το Ρόσμπεργκ φάνηκε από την εκκίνηση. Ο Γερμανός οδηγός, που είχε εξαιρετική ψυχολογία μετά τη νίκη του στο Ιντελάγκος και την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του (κόλλησε το μονοθέσιό του) γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Χάμιλτον. 

REUTERS/AHMED JADALLAH
Μετά τον 24ο γύρο ο Ρόσμπεργκ έχασε το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και πολλή ιπποδύναμη, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να απομακρυνθεί και λίγο αργότερα να βρεθεί στην 4η θέση, αφού τον πέρασαν οι Μάσα και Μπότας. Ο Χάμιλτον κάνοντας «συντηρητικό αγώνα» δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε βαθμό που ακόμη και να εγκατέλειπε δεν θα έχανε το τίτλο. 
Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου 2015 με το γκραν πρι της Μελβούρνης.
Η τελική βαθμολογία των οδηγών:
  1. Χάμιλτον     384
  2. Ρόσμπεργκ 317
  3. Ρικιάρντο    238
  4. Μπότας       186
  5. Φέτελ           167
  6. Μάσα           134
  7. Mπάτον       126
  8. Χούλκενμπεργκ 96
  9. Πέρες             59
Χάμιλτον: «Οι λέξεις δεν περιγράφουν αυτό που νιώθω»

REUTERS/AHMED JADALLAH
Εμφανώς συγκινημένος ο Λιούις Χάμιλτον αποθεώθηκε από τους φίλους της Formula 1 που βρέθηκαν στην πίστα "Yas Marina". Στις δηλώσεις που έκανε μετά την απονομή του τίτλου, ο Βρετανός πιλότος τόνισε: «Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώθω. Ευχαριστώ όλους όσοι βρέθηκαν εδώ για να με στηρίξουν. Έκανα μία εξαιρετική εκκίνηση, ίσως την καλύτερη που έχω κάνει ποτέ. Σήμερα όλα πήγαν τέλεια, σε αντίθεση με χθες. Ο Νίκο (Ρόσμπεργκ) έδωσε εκπληκτική μάχη στη διάρκεια όλης της χρινιάς. Είδατε τι έγινε ήρθε στο δωμάτιο και με συνεχάρη. Η σχέση μας είναι πολύ καλή, έκανε εξαιρετική χρονιά και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια