FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ROSBERG

EPA/BOSCO MARTIN
Ο Γερμανός πιλότος της Μερτσέντες Νίκο Ρόσμπεργκ (στο κέντρο) πανηγυρίζρι τη νίκη του δίπλα στον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον (δεξιά) που πήρε τη δεύτερη θέση και τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα (αριστερά).
Στο φινάλε της σεζόν θα αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, καθώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Ιντερλάγκος, αφήνοντας στην 2η θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη το Μάσα με Γουίλιαμς .
Ο Γερμανός πιλότος της Μερτσέντες πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, μείωσε τη διαφορά του από το Βρετανό ομόσταβλό του στους 17 βαθμούς και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις 23 Νοεμβρίου στο Αμπου Ντάμπι, όπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της περιόδου.
Μετά από πέντε διαδοχικές νίκες ο Χάμιλτον απέτυχε να φτάσει σε μία ακόμη κι εν πολλοίς να «αγκαλιάσει» το δεύτερο τίτλο της καριέρας του. Ο Ρόσμπεργκ που εκκίνησε από την pole position κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση έως το τέλος και πανηγύρισε δικαιολογημένα την 5η εφετινή του νίκη και 8η στην καριέρα του.
Οι δύο οδηγοί της Μερτσέντες άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι (23/11), ο οποίος θα κρίνει τον πρωταθλητή. Ο Χάμιλτον έχει το προβάδισμα (334 βαθμούς), αλλά ο Ρόσμπεργκ με καλή ψυχολογία μετά τη σημερινή του επικράτηση απέδειξε ότι είναι ικανός για τη μεγάλη ανατροπή (317).
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του. Ο Βραζιλιάνος στο τελευταίο πιτ στοπ καθυστέρησε για λίγο, αλλά δεν το...πλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια