FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Στη Formula 1 του Άμπου Ντάμπι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πρόσκληση από τον πρίγκιπα και διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να μεταβεί στη χώρα από τις 21 - 24 Νοεμβρίου, για να παρακολουθήσουν από κοινού τον αγώνα της Φόρμουλα 1.

Όπως μετέδωσε χθες βράδυ το Σίγμα, ο Σεΐχης έχει προσκαλέσει άλλους τέσσερις με πέντε ηγέτες των χωρών του Κόλπου, όχι όμως άλλον ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να είναι και πάλ, όπως και στην περίπτωση της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Αιγύπτου, Στρατηγού Σίσι, ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που έχει λάβει πρόσκληση από τον ηγέτη του Άμπου Ντάμπι.

Το δεδομένο αυτό, σύμφωνα με πηγές από το Προεδρικό, αποτελεί ένδειξη της ενίσχυσης των δεσμών και των διμερών σχέσεων όχι μόνο με το Άμπου Ντάμπι, αλλά και ευρύτερα με τις χώρες της περιοχής του Αραβικού Κόλπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκεί παραμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί οριστικά και ημερομηνία επίσκεψης του διαδόχου του θρόνου του εμιράτου στην Κύπρο, η οποία θα είναι, όπως όλα δείχνουν, πριν από το τέλος του έτους. Η επίσκεψη του Προέδρου έχει ταυτόχρονα πολιτικές και οικονομικές πτυχές.
Στο Άμπου Ντάμπι εδρεύουν οι σημαντικότερες υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της βασιλικής οικογένειας. Σε μιαν άλλη εξέλιξη, έχει καθοριστεί η ημερομηνία μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μπαχρέιν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια