FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΚΡΙΣΗ ΘΡΟΥΒΕΙ ΤΗΝ FORMULA 1

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν παραδέχθηκε πως το θέμα με τα συμβόλαια διχάζει το σπορ. "Γνωρίζω τι φταίει, αλλά δεν γνωρίζω πως να το φτιάξω", είπε χαρακτηριστικά.
Ίσως για πρώτη φορά στα 84 χρόνια ζωής του ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν έχει τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα. Μετά την απουσία της Marussia και της Caterham τουλάχιστον στους επόμενους δύο αγώνες της σεζόν και υπό την απειλή του μποϊκοτάζ από τη Force India, τη Sauber και τη Lotus, ο Έκλεστοουν παραδέχθηκε πως η Φόρμουλα 1 βρίσκεται σε κρίση.
"Πρέπει να σχίσουμε όλα τα συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ. Να τα σχίσουμε και να ξεκινήσουμε ξανά", δήλωσε στο Όστιν, εκεί όπου θα πάρουν εκκίνηση απόψε (2/11, 22.00, live από το Sport24.gr) μόλις 18 μονοθέσια.
"Πρέπει να αποφασίσουμε τον καλύτερο τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα. Ειλικρινά, γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά δεν γνωρίζω πως να το φτιάξω. Κανένας δεν είναι προετοιμασμένος να κάνει κάτι, γιατί δεν μπορεί. Είμαστε "δεμένοι" από τους κανονισμούς. Το πρόβλημα με τους κανονισμούς και τα συμβόλαια είναι πως δεν σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα"
Η Force Indian η Sauber και η Lotus ζητούν από τον Έκλεστοουν, τη FIA και την εταιρεία CVC που έχει τα δικαιώματα του σπορ να καταστρώσουν μια νέα στρατηγική, ώστε να μοιραστεί ισάξια το μερίδιο των χρημάτων που αναλογεί στις ομάδες. Τη μερίδα του λέοντος απολαμβάνουν οι μεγαλύτερες ομάδες.
"Ανησυχώ για το αν θα συνεχίσουν του χρόνου", είπε ο Έκλεστοουν. Νωρίτερα είχε παραδεχθεί "πως τα χρήματα μοιράζονται με τρόπο που δεν είναι σωστός. Πιθανότατα το λάθος είναι δικό μου. Αλλά όπως γίνεται όταν φτάνουμε σε αυτές τις συμφωνίες, είναι πως μοιάζουν σωστές την ώρα που τις υπογράφουμε. Γιατί να μην προσπεράσουμε τους επικεφαλής των ομάδων και να πάμε στο διοικητικό συμβούλιο; Νομίζω πως αυτό θα συμβεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια