FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΜΠΑΝΚΙ ΤΕΛΙΚΑ...


EPA/VALDRIN XHEMAJ

Φωτογραφία αρχείου.

Ο Ζιλ Μπιανκί αναπνέει πια χωρίς υποστήριξη, όμως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 5 Οκτωβρίου στο ιαπωνικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, όπως υπογραμμίζουν οι γονείς του στη δήλωση που εξέδωσαν σήμερα.
«Ο Ζιλ δεν είναι πια στο τεχνητό κώμα, ωστόσο εξακολουθεί ακόμη να είναι αναίσθητος. Αναπνέει χωρίς βοήθεια και οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές, αλλά η κατάστασή του εξακολουθεί να λογίζεται κρίσιμη. Η θεραπεία του εισέρχεται σε μια νέα φάση, η οποία αφορά στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας του» αναφέρεται στη σχετική δήλωση.
Η σταθερή κατάσταση της υγείας του επέτρεψε τη μεταφορά του 25χρονου Μπιανκί από την Ιαπωνίασε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νίκαιας. Η οικογένειά του ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον φρόντισαν στην Ιαπωνία και εξέφρασε την ανακούφισή της, επειδή θα μπορέσει να συνεχίσει τη θεραπεία του «περιτριγυρισμένος και με την υποστήριξη της ευρύτερης οικογένειας και των φίλων του».
Ο Μπιανκί υπέστη διάχυτη αξονική βλάβη στο κεφάλι, όταν έχασε -λόγω υδρολίσθησης- τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη βρεγμένη πίστα της Σουζούκα και χτύπησε με δύναμη στο πίσω μέρος γερανού που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να μεταφέρει την κατεστραμμένη Ζάουμπερ τουΆντριαν Σούτιλ.
Η ειρωνία είναι ότι ο Γάλλος οδηγός, ο οποίος πήρε στο φετινό γκραν πρι του Μονακό τους πρώτους βαθμούς της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα, έτρεχε για λογαριασμό της Marussia, που στις 27 Οκτωβρίου μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ενώ στις 7 Νοεμβρίου διέκοψε τη λειτουργία της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια