FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΛΟΝΣΟ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑΣΙ ΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, εμμέσως, κατηγόρησε τον Ισπανό για έλλειψη κινήτρων και ενθουσιασμού - αλλά η απάντηση του Ισπανού ήταν άμεση.
Στις έμμεσες υπόνοιες που άφησε χθες στο Άμπου Νταμπι ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι, λέγοντας ότι η Ferrari στο πρόσωπο του Σεμπάστιαν Φέτελ βρήκε έναν οδηγό που "θα φέρει τον απαραίτητο ενθουσιασμό που χρειάζεται για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές που μας περιμένουν", απάντησε σήμερα ο Φερνάντο Αλόνσο.
Η Ferrari ανακοίνωσε προχθές ότι υπέγραψε με τον Φέτελ τριετές συμβόλαιο, αρχής γενομένης από το 2015, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία του Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren-Honda για την επόμενη σεζόν.
Τα λόγια του Ματιάτσι, στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (21/11) στο Άμπου Ντάμπι, ήταν "Πρώτον, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Φερνάντο για όλα όσα έκανε για εμάς, για όσα κάναμε μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια. Την ίδια στιγμή, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε και οι δύο να ανοίξουμε έναν καινούριο κύκλο, αλλά ήταν σημαντικό να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά κίνητρα και την απόλυτη αφοσίωση".
"Με τον Σεμπαστιάν παίρνουμε έναν από τους νεαρότερους πρωταθλητές της ιστορίας. Τέσσερα πρωταθλήματα. Τον συνάντησα τους τελευταίους μήνες. Είναι εξαιρετικά εργατικός, ταπεινός και πειθαρχημένος.
Είμαι σίγουρος ότι θα μας φέρει τη φαινομενική εμπειρία όσων έζησε στη Red Bull και τον απαραίτητο ενθουσιασμό που χρειάζεται για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές που μας περιμένουν, καθώς θα μοιραζόμαστε τον κοινό στόχο που είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή", κατέληξε ο Ιταλός.
Πέραν αυτού, στο επίσημο δελτίο Τύπου της ανακοίνωσης του Φέτελ από τη Ferrari, ο Ματιάτσι ανέφερε: "Ο Σεμπαστιάν Φέτελ έχει έναν ιδανικό συνδυασμό νεανικότητας και εμπειρίας και φέρνει μαζί το αίσθημα της ομαδικότητας που θα αποδειχθεί ανεκτίμητο όταν, μαζί με τον Κίμι [Ράικονεν] θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν καθώς θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ξανά το συντομότερο δυνατόν. Με τον Σεμπαστιαν μοιραζόμαστε τη δίψα για νίκη, καθώς και τον ενθουσιασμό, ισχυρή ηθική και επιμονή".
Σήμερα το απόγευμα, λίγη ώρα μετά το τέλος των δοκιμών κατάταξης και ενόψει του αυριανού τελευταίου του αγώνα με τη Ferrari, ο Αλόνσο σχολίασε δημοσίως όσα είπε ο Ματιάτσι, λέγοντας: "Διάβασα τα σχόλια Δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο καλά. Αν προσπάθησε να υπονοήσει ότι είμαι μεγάλος και δεν έχω κίνητρα, νομίζω ότι ήρθε στη Ferrari καθυστερημένα. Έχει μόνο λίγους μήνες εδώ και δεν έχει δει τα πέντε χρόνια που ξόδεψα εδώ και μαχόμουν σε καθέναν αγώνα ξεχωριστά, και για τα πρωταθλήματα".
"Πιθανώς ήμουν πολύ μεγάλος σε ηλικία όταν προσπαθούσε να ανανεώσει το συμβόλαιό μου μέχρι τον αγώνα της Μόντσα και με πίεζε διαρκώς και συζητούσαμε συνέχεια. Ακόμα και τις τελευταίες στιγμές είχαμε διαρκώς τηλεφωνήματα και τόσα e-mails που ακόμα έχω στον υπολογιστή μου. Πιθανώς εκείνο τον καιρό δεν ήμουν και τόσο μεγάλος, αλλά όταν πήρα την απόφασή μου φαντάζομαι ότι έπρεπε να βρει έναν άλλο οδηγό", κατέληξε ο Ισπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια