FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

TO ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα νιώσει περίεργα στον τελευταίο αγώνα του με τη Red Bull, ενώ πιστεύει, ότι τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ρόσμπεργκ αξίζουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σεμπάστιαν Φέτελ, έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στη Red Bull και αποκάλυψε στο γερμανικό περιοδικό ‘’Auto Bild Motorsport’’, ότι «ο τελευταίος αγώνας θα είναι σίγουρα περίεργος και πολύ συγκινητικός». Συμπλήρωσε επίσης, ότι «όσο πλησιάζουμε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, τόσο περισσότερο σκέπτομαι βεβαίως, ότι τελειώνει μία πραγματικά καλή περίοδος».
Ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις έχει ο Φέτελ από το Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι το 2010, όπου εξασφάλισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του. «Μόλις πέρασα τη γραμμή τερματισμού, γνώριζα ότι είχα κερδίσει τον αγώνα» ανέφερε ο 27χρονος, που περίμενε να του ανακοινώσει επίσημα ο μηχανικός του από τον ασύρματο το τελικό αποτέλεσμα. «Και ξαφνικά ούρλιαξε: Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα σαν να σταμάτησε να γυρνά η γη. Επρεπε να φέρω πίσω το αυτοκίνητο στο Παρκ Φερμέ. Δεν έχω ιδέα, πώς το έκανα», αποκάλυψε ο Φέτελ.
Εφέτος επέστρεψε το κύπελλο στη FIA, καθώς η Red Bull εμφάνισε προβλήματα αξιοπιστίας. Ωστόσο ο Φέτελ ανέφερε, ότι και ο ίδιος δεν πήρε εφέτος σε όλους τους αγώνες το 100% από το αυτοκίνητό του, ενώ παραδέχθηκε ότι «θα μου λείψει η ομάδα μου, είμαι όμως βέβαιος, ότι στο μέλλον θα ζήσω πάλι καλύτερα χρόνια».
Ξεκάθαρος ήταν και στο ερώτημα, αν θα τον διαδεχθεί ο Χάμιλτον ή ο Ρόσμπεργκ στον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή: «Και οι δύο αξίζουν τον τίτλο. Ο Λιούις έχει νικήσει σε περισσότερους αγώνες από τον Νίκο, όμως ο Νίκο οδήγησε πολύ σταθερά και έξυπνα». Συμπλήρωσε επίσης, ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς τύπους οδηγών, οι οποίοι έκαναν ωστόσο πολύ καλή δουλειά εφέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια