FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ρόσμπεργκ: "Η νίκη ήρθε έναν αγώνα πιο αργά"

Ρόσμπεργκ
Μετά το θρίαμβο στη Βραζιλία ο Γερμανός είπε ότι η χαμένη νίκη στο Όστιν του κόστισε ακριβά, καθώς ο τίτλος στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι δεν είναι πια αποκλειστικά στο δικό του χέρι.
«Η νίκη ήρθε έναν αγώνα πιο αργά» είπε ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά το θρίαμβό του στο GP Βραζιλίας - εννοώντας ότι αν σε παρόμοιες συνθήκες στο Όστιν των ΗΠΑ, και από την πολ ποζίσιον επίσης, δεν είχε χάσει πριν από επτά μέρες, τώρα θα όδευε στο Άμπου Ντάμπι για το μεγάλο φινάλε της σεζόν γνωρίζοντας ότι η νίκη του στη Μέση Ανατολή θα ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.
Αντίθετα, πλέον στο Γερμανό δεν αρκεί η νίκη στο Άμπου Ντάμπι, παρότι ο τελικός του πρωταθλήματος αποδίδει διπλάσιους βαθμούς - διότι με προβάδισμα 17 βαθμών ο Λιούις Χάμιλτον έχει την πολυτέλεια να τερματίσει δεύτερος για να εξασφαλίσει εκείνος τον φετινό «στέμμα» του σπορ.
«Η νίκη άργησε έναν αγώνα, αλλά όλα είναι ακόμα ανοιχτά και τώρα ελπίζω να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο [στο Άμπου Ντάμπι]. Αισθάνομαι πολύ καλά με το αυτοκίνητο και με τα πάντα», είπε ο Ρόσμπεργκ.
Σχετικά με τον αγώνα της Βραζιλίας, συμπλήρωσε: «Ήταν σπουδαίο τριήμερο από κάθε πλευρά. Στο Όστιν πέρασα μια δύσκολη Κυριακή. Ήταν σημαντικό για μένα να βελτιωθώ εδώ. Δεν έκανα αρκετά καλή δουλειά στον αγώνα του Όστιν αλλά σήμερα το πέτυχα και είμαι χαρούμενος με αυτό. Πήρα το μάθημα από το Όστιν και τα κατάφερα καλύτερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
«Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας με τον Λιούις. Βρισκόταν διαρκώς πίσω μου και κατάφερα να διασφαλίσω ότι η διαφορά μας θα ήταν διαρκώς αρκετά μεγάλη ώστε να μην έχει την ευκαιρία να επιχειρήσει την προσπέραση, όπως έκανε στο Όστιν».
«Απλά έπρεπε να βελτιωθώ, έπρεπε να ανεβάσω το επίπεδό μου. Ο ομόλογός μου γνωρίζει πώς να οδηγεί ένα αυτοκίνητο αρκετά καλά. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα όλων αυτών, ότι το επίπεδο είναι εξαιρετικά υψηλό, ότι είναι κορυφαίος όλη την ώρα. Οπότε, πρέπει και εγώ να είμαι πάντα στο 100 τοις εκατό για να τον κερδίσω».
Σχετικά με τη μάχη του τίτλου, ο Γερμανός κατέληξε: «Δεν είναι [ο τίτλος] πλέον στα δικά μου χέρια, ατυχώς. Πρέπει [ο Χάμιλτον] να μην τερματίσει ψηλότερα από την τρίτη θέση, οπότε χρειάζομαι τη βοήθεια από κάποιον άλλο οδηγό - από τον ίδιο, ή από κάποια Williams, δεν ξέρω. Έκανε ένα λάθος σήμερα, οπότε όλα μπορούν να συμβούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια