FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Formula 1: Ανακοινώνει Αλόνσο η McLaren


REUTERS/TOMAS BRAVO

Ο Ισπανός πιλότος θα ενταχθεί στο δυναμικό της McLaren από το 2015 (φωτ. αρχείου).

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να επιβεβαιωθεί το πέρασμα του Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren, στο δυναμικό της οποίας ο Ισπανός πιλότος θα ενταχθεί από το 2015, με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν στο ότι αυτό θα συμβεί πριν από το γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι, το σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Autosport», που επικαλείται πηγές προσκείμενες στη βρετανική ομάδα, το ποσό των χρημάτων που θα λάβει ο Αλόνσο είναι αρκετά μεγάλο, αν και προς το παρόν δεν έχει ακόμη γνωστό ούτε ο ακριβής αριθμός τους, ούτε η διάρκεια του συμβολαίου.
Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, πάντως, αφορά στο ποιος θα είναι ο συνάδελφός του στην ομάδα. Αρχικά ακούστηκε το όνομα του Κέβιν Μάγκνουσεν, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες δίνονται πλέον στον Τζένσον Μπάτον, τον οποίο και ο Αλόνσο φέρεται να προτιμά για να συνεργαστεί αλλά και η βρετανική ομάδα.
Οι επικεφαλής της McLaren θεωρούν ότι θα ήταν καλό να διαθέτουν δύο έμπειρους οδηγούς, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το νέο κινητήρα της Honda. Ωστόσο, ένας παράγοντας που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός είναι το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας κι εκεί κερδίζει ξεκάθαρα ο Μάγκνουσεν, ο οποίος σαφέστατα αποτελεί μια πολύ φθηνότερη επιλογή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια