FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

H SAUBER ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 2015..

Η ελβετική ομάδα υπέγραψε το Σουηδό, αλλά δεν ανακοίνωσε ποιος θα οδηγεί δίπλα του - παρότι έχει συμβόλαιο και για το 2015 με τον Άντριαν Σούτιλ.
Ο Μάρκους Έρικσον θα είναι ο ένας εκ των δύο οδηγών της Sauber στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα του Χίνβιλ σήμερα, στο πλαίσιο του GP των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...Ο Σουηδός θα αντικαταστήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Εσταμπάν Γκουτιέρεζ, καθώς ο Άντριαν Σούτιλ έχει συμβόλαιο και για το 2015. Παρόλα αυτά, όμως, η Sauber αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην παραμείνει ο Γερμανός, καθώς η ανακοίνωσή της για τον Έρικσον αναφέρει στο τέλος και ότι «ο δεύτερος οδηγός για το 2015 θα ανακοινωθεί σε αργότερη ημερομηνία».
Βλέποντας την Caterham -ομάδα με την οποία μπήκε φέτος στη F1 μετά από τέσσερα χρόνια στο GP2- να βυθίζεται στην οικονομική δυσπραγία και να μην κάνει καν το ταξίδι στο Τέξας, ο Έρικσον κατάφερε σύντομα να εξασφαλίσει τη συνέχιση της καριέρας του στη F1.Ο ίδιος τόνισε: «Μετά από μια εβδομάδα με τόσο θυελλώδεις εξελίξεις, ξαφνικά έλαβα νωρίς το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Η Sauber με εμπιστεύτηκε για το 2015 και αυτό με κάνει περήφανο, καθώς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην εξέλιξη των νέων οδηγών. Θα είναι μια σπουδαία πρόκληση, για να εξελιχθώ ως οδηγός και για να ανεβάσω τη Sauber πιο κοντά στην κορυφή, όπου ανήκει».
Από την πλευρά της ελβετικής ομάδας, η διευθύντρια Μονίσα Κάλτενμπορν είπε: «Πρέπει να ξέρουμε ότι ο Μάρκους έχει πολύ μεγάλο κίνητρο. Δεν είχε εύκολη πρώτη σεζόν φέτος, αλλά έμεινε ήρεμος και βελτιωνόταν διαρκώς, ειδικά στους τελευταίους αγώνες. Η υπογραφή του δίνει στην ομάδα μας μια νέα ορμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια