FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Formula 1: Ποινή 20 θέσεων στον Γκροζάν


REUTERS/PAULO WHITAKER

Φωτογραφία αρχείου.

Το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή χρόνου αντιμετωπίζει ο Ρομέν Γκροζάν στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο πέφτει η «αυλαία» στο φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα.
Οι μηχανικοί του οδηγού της Lotus άλλαξαν στοιχεία της μονάδας ισχύος στο μονοθέσιό του, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί συνολικά ποινή 20 θέσεων στην εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα, στον οποίο μετέχουν 20 αυτοκίνητα.
Επειδή, όμως, δεν θα μπορέσει να εκτίσει στο σύνολό της αυτή την ποινή, ακόμη κι αν πάρει την "pole position" στα αυριανά επίσημα δοκιμαστικά, και δεδομένου ότι δεν μπορεί να μεταφέρει ένα μέρος της σε επόμενο γκραν πρι για φέτος, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προστεθεί χρόνος στην επίδοση που θα σημειώσει στη «Γιας Μαρίνα».
Οι αθλητικοί κανονισμοί της Φόρμουλα Ένα ορίζουν ότι εκκρεμούσα ποινή από μια έως πέντε θέσεις στην εκκίνηση ισοδυναμεί με ποινή "stop-go" 5 δευτερολέπτων και πως ποινή από έξι έως δέκα θέσεις ισοδυναμεί με ποινή "stop-go" 10 δευτερολέπτων.
Εάν έχει απομείνει στον Γκροζάν ποινή 10-20 θέσεων στην εκκίνηση, θα πρέπει να εκτίσει ποινή διέλευσης από τα πιτ στη διάρκεια του γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι.
Επομένως, είναι πολύ πιθανό ο οδηγός της Lotus, όχι μόνο να εκκινήσει την Κυριακή από την τελευταία θέση του αγώνα, στον οποίο μετέχουν 20 μονοθέσια, αλλά και να του επιβληθεί χρονική ποινή στη διάρκειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια