FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Ως «τη χειρότερη πράξη εξαπάτησης στην ιστορία του αθλητισμού» χαρακτηρίζουν οι «Τimes» του Λονδίνου τον τρόπο που «έστησαν» τον περυσινό αγώνα γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στη Σιγκαπούρη οι επικεφαλής της ομάδας της Renault προκειμένου να νικήσει ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο εμπνευστής της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία της Φόρμουλα 1 Φλάβιο Μπριατόρε δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως θυσιάστηκε προκειμένου να σώσει την ομάδα της Renault. «Απλώς προσπάθησα να σώσω την ομάδα. Είναι καθήκον μου. Αυτός είναι ο λόγος που τελείωσα» δήλωσε ο Μπριατόρε.
Η Renault βρισκόταν πέρυσι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, με τους χορηγούς και τον κορυφαίο οδηγό της Φερνάντο Αλόνσο να την απειλούν πως θα την εγκαταλείψουν.
Τότε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Φλάβιο Μπριατόρε, εμπνεύστηκε ένα σχέδιο που θα έδινε τη νίκη στον Αλόνσο στη Σιγκαπούρη. Κάλεσε στο γραφείο του τον δεύτερο οδηγό της Renault, Νέλσον Πικέ Τζούνιορ και παρουσία του επικεφαλής των μηχανικών Πατ Σίμοντς του ζήτησε να ρίξει σε συγκεκριμένο σημείο της πίστας και σε συγκεκριμένο γύρο το μονοθέσιό του ώστε να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας εξυπηρετώντας τα σχέδια του Αλόνσο, όπως κι έγινε.
Ο βρετανικός Τύπος εστίασε την προσοχή του στη δυνητικά θανατηφόρα φύση μιας τέτοιας σύγκρουσης, κάνοντας λόγο για ανηθικότητα. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκι Λάουντα θεωρεί το «Crash-gate» ως τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της Φόρμουλα 1 και ζητά από τη FΙΑ να επιβάλει την αυστηρότερη των ποινών στη Renault. Ψύχραιμος εμφανίζεται ο ιμπρεσάριος της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Έκλστοουν, στενός φίλος και συνιδιοκτήτης μαζί με τον Μπριατόρε της αγγλικής ομάδας ΚΠΡ.
Γ. Καζέπης με πληροφορίες από 'τα Νέα'

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια