FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Στη FOTA επέστρεψαν Williams, Force India

Στη FOTA επέστρεψαν οι ομάδες της Williams και της Force India, αφού είχαν τεθεί εκτός αυτής το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποφάσισαν να υποβάλουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2010 μέσα στη διορία που είχε δώσει η FIA, ενώ η ένωση των ομάδων είχε αποφασίσει να το πράξει μόνο υπό όρους που έθεσε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Αυτό έγινε με ανακοίνωση, που εξέδωσε η FOTA, ενώ αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το μέλλον της Formula1 μετά το 2012.
Τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με τη διαμάχη μεταξύ των ομάδων και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου δε θα μπορούσαν να έχουν και συνέπειες. Αυτές ήταν να δημιουργηθεί ρήξη στην Ένωση των ομάδων και να τεθούν εκτός αυτής οι Williams και Force India.
Αυτό συνέβη διότι οι δυο συγκεκριμένες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή για το πρωτάθλημα του 2010 μέσα στην προθεσμία που είχε δώσει η FIA, τη στιγμή που η FOTA είχε αποφασίσει να μη λάβουν μέρος αν δε γίνονταν δεκτοί κάποιοι όροι που έθεσαν. Αφού, όμως, ο συμβιβασμός επήλθε τελικά ανάμεσα στις δυο πλευρές η Ένωση αποφάσισε να δεχτούν τις δυο εν λόγω ομάδες ξανά ως μέλη, κάτι που ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση των μελών της στη Μόντσα. «Η Ένωση των ομάδων επιβεβαίωσε ότι όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στη Formula1 μπορούν να είναι μέλη. Έτσι, καλωσορίζει τις Williams και Force India.
Ακόμα η εκτελεστική επιτροπή θα υποδεχτεί και τις νέες ομάδες που προετοιμάζονται για το επόμενο πρωτάθλημα
», έλεγε η σχετική ανακοίνωση όσον αφορά και τις USF1, Manor και Campos, οι οποίες θα εισέλθουν στο πρωτάθλημα το 2010, με την πρώτη να έχει υποβάλει, ήδη, αίτηση να γίνει αποδεκτή.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, προκειμένου να αποφασίσουν τι θα γίνει με το μέλλον της Formula1 μετά το 2012, όταν και λήγει η Συνθήκη Ομόνοιας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια