FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Πουληθηκε σε ομιλο η BMW Sauber

Συμβόλαιο για την πώληση της ομάδας F1 BMW Sauber στην Qadbak Investments -έναν ελβετικό όμιλο που εκπροσωπεί συμφέροντα της Μέσης Ανατολής- υπέγραψε η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων BMW. Το μέλλον της ομάδας BMW Sauber που συμμετέχει στους αγώνες της Φόρμουλα Ενα παρέμενε αβέβαιο από τον Ιούλιο, τότε που η BMW είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τους αγώνες F1 στα τέλη της σεζόν.
Η χρηματοοικονομική κρίση είχε αρνητικό αντίκτυπο στις ομάδες της F1 που στηρίζονταν από εταιρείες αυτοκινήτων: η Honda αποσύρθηκε από τους αγώνες στις αρχές του έτους. Και η Mercedes -που ελέγχει μερίδιο 40% στη McLaren- φέρεται να συζητάει το ενδεχόμενο επένδυσης στην Brawn.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την επιλογή της Lotus από τη FIA, που σημαίνει ότι το γκριντ της επόμενης σεζόν δε χωράει άλλες ομάδες, αφού ο κανονισμός επιτρέπει μόνο 13. Έτσι, στη Sauber σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στη θέση κάποιας άλλης ομάδας που θα αποχωρήσει ή να γίνουν η 14η ομάδα του πρωταθλήματος, κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τις υπόλοιπες ομάδες για ενδεχόμενη αλλαγή του κανονισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια