FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγαλη νικη Hamilton με διαφορα στη Σιγκαπουρη

O Λιούις Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή pole position και κέρδισε τον αγώνα στην πίστα της Σιγκαπούρης. Στη δεύτερη θέση υπήρξε μια έκπληξη και αυτή ήταν του Τίμο Γκλοκ, με τον Φερνάντο Αλόνσο να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.
Πήραν βαθμούς οι Φέτελ, Μπάτον και Μπαρικέλο, σε αντίθεση με το δίδυμο της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν και Τζιανκάρλο Φισικέλα που τερμάτισαν εκτός οκτάδας. Εγκατέλειψαν οι Αλγκουερσουάρι, Μπουέμι, Γουέμπερ, Σούτιλ, Χάιντφελντ και Γκροζάν.
Από την πρώτη στιγμή της εκκίνησης μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας και, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας, ο Λιούις Χάμιλτον δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη στον αγώνα της Σιγκαπούρης και να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά φέτος.
Ο Βρετανός δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν από τους Νίκο Ρόζμπεργκ και Σεμπαστιάν Φέτελ να τον περάσουν, όταν το προσπαθούσαν πριν εκτίσουν αμφότεροι ποινή διέλευσης, ο πρώτος επειδή έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και πέρασε πάνω από τα κερμπ που χωρίζει την έξοδο από την πίστα και ο δεύτερος λόγω παραβίασης του ορίου ταχύτητας στο πιτ λέιν.
Έτσι, επωφελήθηκαν οι Τίμο Γκλοκ και Φερνάντο Αλόνσο, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, όπως και οι δυο Brawn GP, με τον Τζένσον Μπάτον να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο την έκτη όντας και οι δυο πίσω από τον Φέτελ. Έβδομος ήταν ο Χέικι Κοβαλάινεν, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κούμπιτσα, Νακατζίμα και Ραϊκόνεν.
Ο οδηγός της Ferrari, όπως και ο ομόσταυλός του, Τζιανκάρλο Φισικέλα, έμειναν εκτός βαθμολογούμενης οκτάδας και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη μάχη της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς η McLaren πλησίασε τη Scuderia στους τρεις βαθμούς.
Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν ο Αντριάν Σούτιλ, που συγκρούστηκε με τον Νικ Χάιντφελντ, με συνέπεια να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, καθώς και οι Μπουέμι, Αλγκουερσουάρι, Γουέμπερ και Γκροζάν. Έπειτα, λοιπόν, από τον αγώνα της Σιγκαπούρης ο Μπάτον έχει 84 βαθμούς, με τους Μπαρικέλο και Φέτελ να ακολουθούν με 69 και 59, αντίστοιχα, ενώ στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Brawn GP έχει 153 και η Red Bull 110,5.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Χάμιλτον McLaren 61 γύροι
Γκλοκ Toyota +9.6
Αλόνσο Renault +16.6
Φέτελ Red Bull +20.2
Μπάτον Brawn GP +30.0
Μπαρικέλο Brawn GP +31.8
Κοβαλάινεν McLaren +36.1
Κούμπιτσα BMW Sauber +55.0
Νακατζίμα Williams +56.0
Ραϊκόνεν Ferrari +58.8
Ρόζμπεργκ Williams +59.7
Τρούλι Toyota +73.0
Φισικέλα Ferrari +79.8
Λιούτσι Force India +93.5
Βαθμολογία οδηγών
Μπάτον 84, Μπαρικέλο 69, Φέτελ 59, Γουέμπερ 51,5, Ραϊκόνεν 40, Χάμιλτον 37, Ρόζμπεργκ 30,5, Αλόνσο 26, Γκλοκ 24, Τρούλι 22,5, Μάσα 22, Κοβαλάινεν 22, Χάιντφελντ 12,Κούμπιτσα 9, Φισικέλα 8, Σούτιλ 5, Μπουέμι 3, Μπουρντέ 2
Βαθμολογία κατασκευαστών
Brawn GP 153,Red Bull 110,5, Ferrari 62, McLaren 59,Toyota 46,5, Williams 30,5, Renault 26
BMW Sauber 21, Force India 13, Toro Rosso 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια