FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

F1: Στη Ferrari o Φισικελα για φετος...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ήδη κι επίσημα από τη Force India ότι ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα είναι ο τελικός αντικαταστάτης στη Ferrari μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αντικαθιστώντας το Λούκα Μπαντοέρ που ήταν αρκετά μέτριος στους αγώνες. Ο έμπειρος Ιταλός πιλότος συμφώνησε από κοινού με τη Force India και αφέθηκε ελεύθερος να μετακομίσει στην ομάδα του Μαρανέλο, περίπου 14 χρόνια μετά, όταν για πρώτη φορά είχε δοκιμάσει μία Ferrari 412 T2, το Σεπτέμβριο του 1995.
Η κατάληξη με τις υπογραφές και την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών (Force India και του μάνατζερ του Φιζικέλα) ολοκληρώθηκε πριν απο λίγες ώρες. Όπως δήλωσε ο Βιτζάι Μαλίγια «καμία οικονομική συμφωνία δεν έγινε με τη Ferrari. Η απόφαση πάρθηκε με καλή πίστη και για το καλό του Τζιανκάρλο και του αθλήματος γενικότερα. Για κάθε Ιταλό πιλότο, μία θέση στη Ferrari είναι ένα όνειρο και ο Τζιανκάρλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Κανένας δεν θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο σε αυτό. Εξάλλου, η συμφωνία εξασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον του στη Ferrari και θα ήταν λάθος να το διακινδυνεύσουμε, ιδίως όταν ο Τζιανκάρλο έχει προσφέρει τόσο πολλά στη Force India», τόνισε χαρακτηριστικά ο ινδός ιδιοκτήτης της ομάδας.
Η αλήθεια είναι ότι ο 36χρονος πιλότος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και με την επιστροφή του τραυματία Μάσα, αναμένεται να εκτελεί χρέη δοκιμαστή στη Scuderia. H επιλογή του ήταν ό,τι καλύτερο, δεδομένων των λιγοστών εναλλακτικών που είχε στα χέρια της η Ferrari, καθώς η εμπειρία του θα συνδράμει σημαντικά τόσο στην εξέλιξη του μονοθεσίου αλλά και στη συνέχεια της φετινής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια