FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

SF: Θρυλικη νικη για τον μεγαλο Ολυμπιακο

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού Εστέμπαν Γκερέρι στη «Super League Formula» καιχθες σημείωσε την παρθενική νίκη της ομάδας του Ολυμπιακού στο γκραν-πρι του Εστορίλ στην Πορτογαλία.
Ο Αργεντινός έκανε καλή εκκίνηση, αλλά μετά το πιτ στοπ που έκανε βρέθηκε πίσω από τα μονοθέσια της Κορίνθιανς (οδηγός ο Πιτσόνια) και της Λίβερπουλ (οδηγός ο Βάγες). Με αντεπίθεση διαρκείας ο Γκερέρι προσπέρασε πρώτα τον Πιτσόνια και μετά τον Βάγες φτάνοντας στη νίκη
Η Πορτογαλία και η πίστα του Εστορίλ, όπου ο Άιρτον Σένα το 1985 πέτυχε την πρώτη του νίκη, έμελλε να είναι αυτή στην οποία θα έπαιρνε την παρθενική του νίκη ο Ολυμπιακός στη Superleague Formula. Aυτή επιτεύχθηκε στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του 4ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος.
Ο Αργεντινός πιλότος του Ολυμπιακού Εστεμπάν Γκερέρι έκανε πολύ καλή εκκίνηση πίσω από τον poleman Aντόνιο Πιτσόνια της Κορίνθιανς, και πολύ γρήγορα κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να αφήσει πίσω του τόσο τον Πιτσόνια όσο και τον Βάγιες της Λίβερπουλ. Μετά από το pit stop, όμως, βρέθηκε πάλι πίσω από τους Βάγιες και Πιτσόνια.
Ο Γκερέρι δεν κατέθεσε τα όπλα, σημείωσε ταχύτερους γύρους, και στον 20ό γύρο πέρασε μπροστά από τον Πιτσόνια και στον 26o γύρο και από τον Βάγιες. Ήταν η πρώτη νίκη του ερυθρόλευκου μονοθέσιου και, αν μη τι άλλο, ένα ακόμη τρόπαιο θα προστεθεί στην πλούσια συλλογή του πειραϊκού συλλόγου.
Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε η Πόρτο, δηλαδή μια νίκη εντός έδρας για το γαλανόλευκο μονοθέσιο. Όσο για τον σούπερ τελικό ανάμεσα στις Σεβίλλη, Ολυμπιακό και Λίβερπουλ, νικήτρια αναδείχθηκε η Σεβίλλη με τον Σεμπαστιάν Μπουρντέ, η οποία και κατέκτησε το έπαθλο των 100.000 ευρώ! Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 3 Οκτωβρίου στο «ναό της ταχύτητας», τη Μόντσα της Ιταλίας.
Η βαθμολογία, κι ενώ απομένουν δύο ακόμη γύροι για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Λίβερπουλ 282, Τότεναμ 224, Βασιλεία 223, Μίλαν 212, Κορίνθιανς 211, Πόρτο 203, Άντερλεχτ 189, Ολυμπιακός 178.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια