FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Το προγραμμα της Formula 1 για το 2010

Η σταδιακή μετακίνηση της Formula 1 προς την Ανατολή θα συνεχιστεί το 2010 με ένα ακόμα ασιατικό Grand Prix, της Νότιας Κορέας, το οποίο θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς - σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η FIA.
Οι αγώνες το 2010 θα αυξηθούν σε 19 με την προσθήκη της Κορέας αλλά και την διαφαινόμενη επιστροφή του Καναδά. Ο Bernie Ecclestone, εμπορικός διευθυντής της F1, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας για να επιστρέψει το σπορ ξανά στη Βόρεια Αμερική γενικότερα.
Πίσω στο GP Νότιας Κορέας, η πίστα βρίσκεται στην επαρχία Γιέονγκαμ και με μήκος 5,684 χλμ. είναι η μεγαλύτερη της Ασίας. Φυσικά είναι σχεδιασμένη από τον συνεργάτη του B. Ecclestone, Hermann Tilke και η πίστα έχει δύο τμήματα - ένα μόνιμο και ένα προσωρινό σιρκουί δρόμων.
Το πρώτο (μήκους 3,047 χλμ.) θα χρησιμοποιείται μόνο για τοπικούς αγώνες και το δεύτερο θα συνδέεται για τα Grands Prix της Formula 1. Τόσο η κεντρική κερκίδα όσο και τα κτήρια των pits και της οργάνωσης αγώνα θα έχουν οκτώ μικρά κυλινδρικά κτήρια, συμβολικά για τους οκτώ κυλίνδρους του μονοθεσίου F1.
Το σημείο των δρόμων που θα χρησιμοποιείται βρίσκεται ουσιαστικά στη μαρίνα, κατά συνέπεια το θέαμα θα θυμίζει λίγο Μονακό, Σιγκαπούρη και Βαλένθια. Η Νότια Κορέα έχει συμβόλαιο επτά ετών με τη FOM (Formula One Management), αρχής γενομένης από το 2010.
Aλλες αλλαγές του προγράμματος της Formula 1 του 2010 περιλαμβάνουν τη μεταφορά της Βαλένθια στον Ιούνιο και την αλλαγή του πρώτου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς, που θα διεξαχθούν στο Μπαχρέιν (αντί της Αυστραλίας) και στη Βραζιλία (αντί του Αμπου Ντάμπι) αντίστοιχα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ F1 2010
14 Μαρτίου Μπαχρέιν
28 Μαρτίου Αυστραλία
4 Απριλίου Μαλαισία
18 Απριλίου Κίνα
9 Μαΐου
Ισπανία
23 Μαΐου Μονακό
30 Μαΐου Τουρκία
13 Ιουνίου Καναδάς
27 Ιουνίου Ευρώπη (Βαλένθια)
11 Ιουλίου Βρετανία
25 Ιουλίου
Γερμανία
1 Αυγούστου
Ουγγαρία
29 Αυγούστου Βέλγιο
12 Σεπτεμβρίου
Ιταλία
26 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρη
3 Οκτωβρίου Ιαπωνία
17 Οκτωβρίου Κορέα
31 Οκτωβρίου Αμπου Ντάμπι
14 Νοεμβρίου
Βραζιλία

Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια