FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ετοιμη η Monza για τον αγωνα της χρονιας..

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα της Μόντσα συνεχίζεται αύριο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 με τη διεξαγωγή του 13ου γκραν πρι της χρονιάς. Τα επίσημα δοκιμαστικά θα διεξαχθούν σήμερα το μεσημέρι (15:00), ενώ αύριο την ίδια ώρα (ΑΝΤ1) θα γίνει ο αγώνας. Το ντεμπούτο του θα κάνει ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα με τη Φεράρι.
Η συγκεκριμένη πίστα θεωρείται μία από τις γρηγορότερες του κόσμου και αποκαλείται «μαγική». Χιλιάδες Ιταλοί συγκεντρώνονται για να αποθεώσουν τη Φεράρι. Θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες πίστες, καθώς στο παρελθόν έχουν χάσει τη ζωή τους οδηγοί, αλλά και απλοί φίλαθλοι. Την προηγούμενη χρονιά νικητής είχε αναδειχθεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Τόρο Ρόσο.
Τις περισσότερες νίκες (5) έχει πετύχει ο Μίκαελ Σουμάχερ και ακολουθεί ο Νέλσον Πικέ με τέσσερις. Στις ιδιαιτερότητες του αυριανού γκραν πρι είναι και το ντεμπούτο του Ιταλού, Τζιανκάρλο Φιζικέλα, με την Φεράρι. Η εταιρεία έχει αναδεχθεί νικήτρια στα 5 από τα τελευταία 10 γκραν πρι που έχουν γίνει στη Μόντσα. Σε επτά περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία νικητής αναδείχθηκε ο πιλότος που ξεκίνησε από την pole position.
Ο Σουμάχερ
Στο πόστο του συμβούλου έως το 2012 θα παραμείνει ο Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο επτάκις πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έφτασε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της «σκουντερία», Λούκα ντι Μοντετζέμολο, για τριετή επέκταση της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια