FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλωσεις για ισοτιμια στην Formula 1

Ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις θέλει να φτιάξει ο Άρι Βάτανεν, αν εκλεγεί ως πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο Φινλανδός ανέφερε σε δηλώσεις ότι στη Formula1 θα τον φοβούνται, από τη στιγμή που βρίσκονται σε σύγχυση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, με συνέπεια να πηγαίνουν πίσω σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Μαξ Μόσλεϊ δε θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στις εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα και ένας υποψήφιος είναι ο Άρι Βάτανεν.
Ο Φινλανδός έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα κατέβει στις εκλογές της FIA και αν εκλεγεί θέλει να φτιάξει το πρωτάθλημα της Formula1 επί ίσοις όροις, όπως είπε σε δηλώσεις του, στις οποίες τόνισε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το σπορ θα τον φοβούνται, καθώς και ότι πέφτει όλο το βάρος σε αυτό, με συνέπεια να μην υπάρχουν χρήματα και να πηγαίνουν πίσω οι άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
«Η Formula1 θα με φοβάται εντελώς. Είναι σε σύγχυση. Πριν από λίγους μήνες γινόταν ακόμη λόγος για σχίσμα. Θέλω να προτείνω μια καινούρια αρχή, να αναπτύξω τη Formula1 τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια. Πρέπει να χτίσουμε ξανά τη Formula1 με την κοινή λογική, τη δημοκρατία, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Θέλω να θέσω τη Formula1 επί ίσοις όροις.
Η FIA δεν σχετίζεται μόνο με τη Formula1
. Είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα στον κόσμο των επενδύσεων κεφαλαίων, αλλά δεν έχουν και πολλά χρήματα, ώστε να πηγαίνουν πίσω σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό είναι λάθος», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1981 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια